28 april 2021 - door Redactie
Rabobank is de volgende bank in het rijtje die een strafrente gaat aanrekenen op rekeningen met meer dan 100.000 euro.
Door expansieve monetaire politiek van de Europese centrale bank en de negatieve rentevoeten die deze laatste hanteert, worden banken geconfronteerd met extra kosten. Voor de overschotten aan geld die ze tijdelijk veilig bij de ECB willen parkeren moeten ze namelijk strafrente betalen. Stelselmatig beginnen steeds meer banken deze negatieve rentevoet door te rekenen aan hun klanten.
Vanaf 1 juli 2021 zal de Rabobank een negatieve rentevoet van 0,5% toepassen op rekeningen waarop meer dan 100.000 euro staat. De strafrente moet alleen betaald worden op het deel boven de 100.000 euro.
Voor klanten die minder dan 100.000 euro op een rekening hebben staan zal er dus niets wijzigen. Sterker nog, op dergelijke spaarrekeningen keert de Rabobank een rente uit van 0,01%. Meer dan 9 op de 10 klanten van Rabobank bevinden zich in dat scenario.
De extreem lage rentevoeten of zelfs negatieve rentevoeten zouden mensen ertoe moeten aanzetten om alternatieven te zoeken voor hun spaargeld. Wie geen bezwaar heeft tegen wat risico kan de stap naar het beleggen zetten. De brokers worden al enige tijd geconfrontreerd met een stroom aan nieuwe klanten.
12 december 2024
Consumenten zullen binnenkort het advies krijgen om een voorraad contant geld in huis te hebben. Dit is een voorzorgsmaatregel tegen mogelijke verstoringen van de betaalinfrastructuur, bijvoorbeeld door cyberaanvallen.
08 december 2024
Jonge mannen investeren steeds meer in cryptocurrency en ETF’s (Exchange Traded Funds), zo blijkt uit een onderzoek van DPG Media en Panel Inzicht.
03 juli 2024
Onverwachte kosten kunnen voor aanzienlijke problemen zorgen in Nederlandse huishoudens.
27 juni 2024
Lijfrente is een financieel product waar veel mensen vragen over hebben, omdat het een complexe materie kan zijn om volledig te begrijpen en toe te passen in persoonlijke financiële planning.
25 mei 2024
Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?
09 mei 2024
Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.
29 april 2024
In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.
26 maart 2024
Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.
22 februari 2024
Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.