Je bent hier: Home > Nieuws > Ook negatieve rente bij Rabobank

Ook negatieve rente bij Rabobank

Ook negatieve rente bij Rabobank

28 april 2021

Rabobank is de volgende bank in het rijtje die een strafrente gaat aanrekenen op rekeningen met meer dan 100.000 euro.

Door expansieve monetaire politiek van de Europese centrale bank en de negatieve rentevoeten die deze laatste hanteert, worden banken geconfronteerd met extra kosten. Voor de overschotten aan geld die ze tijdelijk veilig bij de ECB willen parkeren moeten ze namelijk strafrente betalen. Stelselmatig beginnen steeds meer banken deze negatieve rentevoet door te rekenen aan hun klanten.

Vanaf 1 juli 2021 zal de Rabobank een negatieve rentevoet van 0,5% toepassen op rekeningen waarop meer dan 100.000 euro staat. De strafrente moet alleen betaald worden op het deel boven de 100.000 euro.

Voor klanten die minder dan 100.000 euro op een rekening hebben staan zal er dus niets wijzigen. Sterker nog, op dergelijke spaarrekeningen keert de Rabobank een rente uit van 0,01%. Meer dan 9 op de 10 klanten van Rabobank bevinden zich in dat scenario.

De extreem lage rentevoeten of zelfs negatieve rentevoeten zouden mensen ertoe moeten aanzetten om alternatieven te zoeken voor hun spaargeld. Wie geen bezwaar heeft tegen wat risico kan de stap naar het beleggen zetten. De brokers worden al enige tijd geconfrontreerd met een stroom aan nieuwe klanten. Ook meer exotische categorieën zoals beleggen in bitcoin zijn fors in aantrek.


Laatste artikels over Sparen


Zo creëer je financiële zekerheid als zzp'er

16 september 2021

Als zzp’er heb je volop vrijheid. Zelf je tijd indelen. Zelf beslissen of je een klus wel of niet aanneemt. Daar staat tegenover dat je vaak ook minder financiële zekerheid hebt.
Lees meer


Veel jonge Nederlanders komen nauwelijks rond

31 augustus 2021

Uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van SNS blijkt dat een derde van de jonge Nederlanders nauwelijks kan rondkomen.
Lees meer


Spaarrente verder omlaag

01 juli 2021

De spaarrente is al tijden om te huilen – wie geld op een spaarrekening heeft staan weet ongetwijfeld dat dit nauwelijks rente oplevert. Per 1 juli 2021 wordt het nóg dramatischer: diverse spaarrentes gaan nog verder omlaag.
Lees meer


Overheid kan ingrijpen op negatieve rentevoeten

11 juni 2021

De meeste banken in Nederland rekenen een strafrente aan voor deposito's met meer dan 100.000 euro spaargeld. De overheid wil voorkomen dat deze grens nog lager komt te liggen.
Lees meer


Opnemen van cash niet helemaal gratis bij ABN AMRO

02 juni 2021

ABN AMRO zal vanaf 1 juli kosten aanrekenen voor klanten die vaak cash geld opnemen.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken