Je bent hier: Home > Nieuws > Ook negatieve rente bij Rabobank

Ook negatieve rente bij Rabobank

Ook negatieve rente bij Rabobank

28 april 2021

Rabobank is de volgende bank in het rijtje die een strafrente gaat aanrekenen op rekeningen met meer dan 100.000 euro.

Door expansieve monetaire politiek van de Europese centrale bank en de negatieve rentevoeten die deze laatste hanteert, worden banken geconfronteerd met extra kosten. Voor de overschotten aan geld die ze tijdelijk veilig bij de ECB willen parkeren moeten ze namelijk strafrente betalen. Stelselmatig beginnen steeds meer banken deze negatieve rentevoet door te rekenen aan hun klanten.

Vanaf 1 juli 2021 zal de Rabobank een negatieve rentevoet van 0,5% toepassen op rekeningen waarop meer dan 100.000 euro staat. De strafrente moet alleen betaald worden op het deel boven de 100.000 euro.

Voor klanten die minder dan 100.000 euro op een rekening hebben staan zal er dus niets wijzigen. Sterker nog, op dergelijke spaarrekeningen keert de Rabobank een rente uit van 0,01%. Meer dan 9 op de 10 klanten van Rabobank bevinden zich in dat scenario.

De extreem lage rentevoeten of zelfs negatieve rentevoeten zouden mensen ertoe moeten aanzetten om alternatieven te zoeken voor hun spaargeld. Wie geen bezwaar heeft tegen wat risico kan de stap naar het beleggen zetten. De brokers worden al enige tijd geconfrontreerd met een stroom aan nieuwe klanten. Ook meer exotische categorieën zoals beleggen in bitcoin zijn fors in aantrek.


Laatste artikels over Sparen


Volksbank: negatieve rente vanaf ton spaargeld

20 april 2021

Vanaf 1 juli zal de Volksbank een negatieve rente aanrekenen vanaf 100.000 euro. De wijziging wordt doorgevoerd bij de merknamen SNS, ASN Bank en RegioBank.
Lees meer


Nederland hoogste inflatiecijfers van EU

04 maart 2021

De prijzen stegen in Nederland in februari met gemiddeld 1,8% tegenover vorig jaar. In de EU bedraagt de inflatie slechts 0,9%.
Lees meer


Op zoek naar een woning? Maak de juiste financiële keuzes!

12 januari 2021

Voor de meeste mensen is het kopen van een huis de allergrootste uitgave die ze ooit in hun leven zullen doen. Dit is mogelijk ook het geval voor jou.
Lees meer


Let op, sparen kost geld

11 januari 2021

Wie een groot bedrag op een spaarrekening heeft staan, wordt steeds meer geconfronteerd met straftarieven in de vorm van een negatieve rente.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken