Je bent hier: Home > Nieuws > Einde in zicht voor lage leenrentes?

Einde in zicht voor lage leenrentes?

Einde in zicht voor lage leenrentes?

03 juni 2021 - door Redactie

Volgens vergelijkingswebsite Geld.nl is er mogelijk een einde gekomen aan de daling van de leenrentes.

De rentes voor persoonlijke leningen gingen al een hele tijd maand na maand lager, maar daar is nu verandering in gekomen. Sinds maart van dit jaar staan de rentes stil, zeker voor de kleinere bedragen. Voor hogere leningen vanaf 50.000 euro was er nog een kleine verlaging te zien in april, maar voor de lagere bedragen is de rente al drie maanden gelijk gebleven.

Volgens Amanda Bulthuis van Geld.nl kunnen de kredietverstrekkers de rentes niet meer verlagen. Eind 2020 en begin 2021 daalde de rente zo sterk, dat kredietverstrekkers haast geen marge meer overhouden. Dat wil zeggen dat ze nog amper winst maken op een lening. De rente dus verder verlagen zou betekenen dat ze in hun eigen vel gaan snijden.

Andere factoren zijn de kapitaalmarktrentes, die aan een opmars begonnen zijn. Daarnaast blijft in de huidige periode een hoger risico aan een lening kleven. Door de coronacrisis en het uitdoven van de overheidssteun gaan vermoedelijk nog heel wat partijen in financiële problemen geraken.

Bulthuis gelooft dan ook dat de rentes nu op een historisch dieptepunt staan. Een uitgelezen kans om dure leningen te oversluiten.


Laatste artikels over Leningen


Geld lenen voor duurzamer wonen

05 mei 2022

Het kan niemand ontgaan zijn: de gasprijzen schieten omhoog, met een hoge gasrekening tot gevolg.
Lees meer


Woonleningen worden weer fors duurder

26 april 2022

Wie op dit moment een huis wil kopen, zal twee keer goed verschieten. De woningprijzen gingen de laatste jaren door het dak. Bovendien beginnen nu ook de leningen terug een stuk duurder te worden.
Lees meer


De voordelen van factoring

03 maart 2022

Heb jij al eens van factoring gehoord? Dit is een handige manier om als ondernemer zeker te weten dat je betaald krijgt.
Lees meer


Aflossingsvrije hypotheek wint aan belang

17 februari 2022

Jonge starters kiezen steeds meer voor een aflossingsvrije hypotheek, waarbij lagere maandlasten mogelijk zijn.
Lees meer


Hoe bereken je de terugverdientijd van zonnepanelen?

17 februari 2022

Zonnepanelen zijn de laatst jaren steeds populairder en dat is natuurlijk heel logisch want energie wordt steeds duurder.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken