Je bent hier: Home > Nieuws > Einde in zicht voor lage leenrentes?

Einde in zicht voor lage leenrentes?

Einde in zicht voor lage leenrentes?

03 juni 2021

Volgens vergelijkingswebsite Geld.nl is er mogelijk een einde gekomen aan de daling van de leenrentes.

De rentes voor persoonlijke leningen gingen al een hele tijd maand na maand lager, maar daar is nu verandering in gekomen. Sinds maart van dit jaar staan de rentes stil, zeker voor de kleinere bedragen. Voor hogere leningen vanaf 50.000 euro was er nog een kleine verlaging te zien in april, maar voor de lagere bedragen is de rente al drie maanden gelijk gebleven.

Volgens Amanda Bulthuis van Geld.nl kunnen de kredietverstrekkers de rentes niet meer verlagen. Eind 2020 en begin 2021 daalde de rente zo sterk, dat kredietverstrekkers haast geen marge meer overhouden. Dat wil zeggen dat ze nog amper winst maken op een lening. De rente dus verder verlagen zou betekenen dat ze in hun eigen vel gaan snijden.

Andere factoren zijn de kapitaalmarktrentes, die aan een opmars begonnen zijn. Daarnaast blijft in de huidige periode een hoger risico aan een lening kleven. Door de coronacrisis en het uitdoven van de overheidssteun gaan vermoedelijk nog heel wat partijen in financiële problemen geraken.

Bulthuis gelooft dan ook dat de rentes nu op een historisch dieptepunt staan. Een uitgelezen kans om dure leningen te oversluiten.


Laatste artikels over Leningen


Is zakelijke rente aftrekbaar?

22 mei 2021

Bij een zakelijke lening speelt de rente een belangrijke rol. Het is in feite een kostenpost die ten laste gaat van de winst. Hetzelfde geldt voor de afsluitprovisie die eenmalig betaald dient te worden.
Lees meer


Lenen in lastige tijden

18 mei 2021

Lenen in barre tijden. De coronapandemie is nog niet voorbij ofschoon de hoop dat het per juli 2021 beter wordt. Er wordt volop gevaccineerd om het virus in te dammen.
Lees meer


Is een mkb-bank een oplossing voor kredieten aan kleine ondernemers?

13 mei 2021

Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken is niet enthousiast om een nieuwe nichebank op te richten die zich focust op het MKB.
Lees meer


Rekennorm bepaalt leningbedrag

21 april 2021

Wie kent het spreekwoord 'het is beter een andermans hemd dan geen'? Het is een gezegde uit de oude doos wat aangeeft dat je beter kunt lenen dan iets niet hebben.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken