Je bent hier: Home > Nieuws > Veel jonge Nederlanders komen nauwelijks rond

Veel jonge Nederlanders komen nauwelijks rond

Veel jonge Nederlanders komen nauwelijks rond

31 augustus 2021 - door Redactie

Uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van SNS blijkt dat een derde van de jonge Nederlanders nauwelijks kan rondkomen.

Zo'n 1.400 werkende jonge Nederlanders, tussen 18 en 35 jaar oud, werden gepolst naar hun financiële situatie. Ongeveer een derde van hen gaf aan dat ze het financieel erg moeilijk hebben en amper kunnen rondkomen. Ze worden vaak geconfronteerd met financiële problemen, maar toch zoekt de helft onder hen geen professionele hulp. Hierdoor lopen ze het risico van in een neerwaartse spiraal terecht te komen.

Ondanks deze problemen zegt zo'n 75% van de jongeren dat ze wel kunnen sparen en dus over een spaarbuffer beschikken. De overige 25% komt vrijwel meteen in de problemen als ze hun inkomen verliezen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat jonge mensen vaak geneigd zijn om meer risico te lopen om toch wat extra te kunnen verdienen. Velen zetten dan ook de stap naar het beleggen, in de hoop hiermee extra inkomsten te kunnen opbouwen. Maar liefst 12% van de jongeren doet dit zonder dat ze over een spaarbuffer beschikken. Wanneer het dus misloopt bij het beleggen kan de financiële kater erg groot zijn.

Door de intrede van gratis beleggingsapps zoals BUX is voor vele jongeren de stap naar het beleggen snel gemaakt. De gebruiksvriendelijkheid van deze platformen zorgt voor een grote aantrekkingskracht.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl