31 augustus 2021 - door Redactie
Uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van SNS blijkt dat een derde van de jonge Nederlanders nauwelijks kan rondkomen.
Zo'n 1.400 werkende jonge Nederlanders, tussen 18 en 35 jaar oud, werden gepolst naar hun financiële situatie. Ongeveer een derde van hen gaf aan dat ze het financieel erg moeilijk hebben en amper kunnen rondkomen. Ze worden vaak geconfronteerd met financiële problemen, maar toch zoekt de helft onder hen geen professionele hulp. Hierdoor lopen ze het risico van in een neerwaartse spiraal terecht te komen.
Ondanks deze problemen zegt zo'n 75% van de jongeren dat ze wel kunnen sparen en dus over een spaarbuffer beschikken. De overige 25% komt vrijwel meteen in de problemen als ze hun inkomen verliezen.
Uit het onderzoek blijkt ook dat jonge mensen vaak geneigd zijn om meer risico te lopen om toch wat extra te kunnen verdienen. Velen zetten dan ook de stap naar het beleggen, in de hoop hiermee extra inkomsten te kunnen opbouwen. Maar liefst 12% van de jongeren doet dit zonder dat ze over een spaarbuffer beschikken. Wanneer het dus misloopt bij het beleggen kan de financiële kater erg groot zijn.
Door de intrede van gratis beleggingsapps zoals BUX is voor vele jongeren de stap naar het beleggen snel gemaakt. De gebruiksvriendelijkheid van deze platformen zorgt voor een grote aantrekkingskracht.
03 juli 2024
Onverwachte kosten kunnen voor aanzienlijke problemen zorgen in Nederlandse huishoudens.
27 juni 2024
Lijfrente is een financieel product waar veel mensen vragen over hebben, omdat het een complexe materie kan zijn om volledig te begrijpen en toe te passen in persoonlijke financiële planning.
25 mei 2024
Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?
09 mei 2024
Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.
29 april 2024
In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.
26 maart 2024
Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.
22 februari 2024
Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.
19 december 2023
In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.
12 september 2023
Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.