Je bent hier: Home > Nieuws > 4 verzekeringen die je als startende ondernemer kunt overwegen

4 verzekeringen die je als startende ondernemer kunt overwegen

4 verzekeringen die je als startende ondernemer kunt overwegen

17 februari 2022 - door Redactie

Er komt als startende ondernemer genoeg op je af om te regelen, waarbij je niet altijd direct denkt aan het verzekeren van bepaalde risico’s.

Toch is dat een punt om even bij stil te staan, want er zijn risico’s die forse financiële gevolgen kunnen hebben. Er zijn daarom een aantal verzekeringen die het overwegen waard zijn als startende ondernemer.

1. Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Een verzekering die belangrijk is voor vrijwel alle bedrijven betreft de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Er is nu eenmaal altijd een risico voor jou als ondernemer aanwezig dat je schade toebrengt. Daarbij kan je denken aan schade aan spullen die iemand anders toebehoren, maar ook aan letselschade.

Nationale Nederlanden is een verzekeraar die deze zakelijke aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven in het productaanbod heeft opgenomen. Overigens is dit een van de verzekeringen die heel logisch is om af te sluiten als je een bedrijf begint. Je bent bijvoorbeeld doorgaans als particulier ook verzekerd voor aansprakelijkheid. Deze particuliere aansprakelijkheidsverzekering dekt echter geen schade die ontstaan is vanuit je bedrijfsuitoefening. Daarom dien je de zakelijke aansprakelijkheid met een aparte verzekering te dekken.

2. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die voor startende ondernemers is aan te raden die werkzaam zijn op administratief juridisch gebied. Begin je bijvoorbeeld een boekhoudkantoor dan is het belangrijk jezelf te verzekeren tegen beroepsfouten. Mocht er in de toekomst een schadeclaim volgen omdat je een beroepsfout hebt gemaakt dan ben je in elk geval tegen de financiële gevolgen daarvan verzekerd.

Overigens gaat het bij deze verzekering om schadeclaims die betrekking hebben op geleden vermogensschade. Breng je als boekhouder schade toe in de vorm van materiële schade, bijvoorbeeld als je een kop thee omgooit op een laptop van je klant dan is deze verzekering niet van toepassing. Hiervoor biedt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering weer uitkomst, zodat het verstandig is ook deze polis af te sluiten.

3. Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven

Een andere verzekering die van pas kan komen als je een bedrijf hebt, betreft de zakelijke rechtsbijstandverzekering. Het kan altijd een keer voorkomen dat er bijvoorbeeld een conflict ontstaat met een zakelijke relatie, zoals een leverancier. In dat geval hoef je niet een dure advocaat in te schakelen, maar neem je contact op met de verzekeraar waar je de rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten. Een extra voordeel is dat je via een dergelijke verzekering ook ondersteuning kan krijgen bij het innen van facturen als een debiteur niet betaalt.

4. Inventarisverzekering

Start je een bedrijf en richt je een bedrijfspand in zoals een kantoor dan kan je overwegen een inventarisverzekering af te sluiten. Dit is een zakelijke verzekering voor je inventaris, zoals je als particulier waarschijnlijk voor de inboedel van je huis een inboedelverzekering hebt afgesloten. Een inventarisverzekering dekt het risico van verschillende gebeurtenissen en is te zien als een zakelijke inboedelverzekering. Het gaat hierbij om inventaris dat niet aan het pand vastzit, zoals kantoormeubilair net als computers, machines en stoffering. Er zijn meerdere risico’s die onder de dekking vallen, zoals brand en waterschade door lekkage, maar ook vandalisme en diefstal.

Finst

Laatste artikels over Verzekeren


Premies zorgverzekering stijgen sterk in 2024

13 november 2023

De zorgverzekeraars hebben de premies voor 2024 gepubliceerd. Gemiddeld gezien wordt de zorgverzekering 6,3% duurder.


Geld besparen met verzekeringen: meer dan een kostenpost

27 oktober 2023

Verzekeringen zijn een integraal onderdeel van ons financiële leven. Of het nu gaat om autoverzekeringen, ziektekostenverzekeringen, levensverzekeringen: ze bieden bescherming en gemoedsrust.


Dek de (financiële) risico's van verzuim af

11 oktober 2023

Als werkgever is het belangrijk dat je je goed verzekert. Hierbij moet je niet alleen denken aan een aansprakelijkheidsverzekering of inventarisverzekering, maar ook het afsluiten van een verzuimverzekering.


Autoverzekering flink duurder op een jaar

22 juni 2023

Volgens Independer is de premie van een autoverzekering met bijna 20% gestegen tegenover vorig jaar.


Ruim 1,4 miljoen mensen wisselen van hun zorgverzekering

11 januari 2023

Nog voor de afgelopen jaarwisseling kozen ruim 1,4 miljoen mensen in Nederland ervoor om te wisselen van zorgverzekering.


Alles voor een gezonde levensstijl in het nieuwe jaar

17 maart 2022

Een gezonde levensstijl is natuurlijk heel erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen.


Veel schadeclaims na stormen

20 februari 2022

De stormen Dudley en Eunice raasden door Nederland en maakten veel schade. Verzekeraars melden een oplopend aantal claims.


Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

11 november 2021

De Nederlandse verzekeraars verwachten dat de schadeclaims als gevolg van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant kunnen oplopen tot wel 250 miljoen euro.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl