Je bent hier: Home > Nieuws > Premies zorgverzekering stijgen sterk in 2024

Premies zorgverzekering stijgen sterk in 2024

Premies zorgverzekering stijgen sterk in 2024

13 november 2023 - door Redactie

De zorgverzekeraars hebben de premies voor 2024 gepubliceerd. Gemiddeld gezien wordt de zorgverzekering 6,3% duurder.

Een basispremie kost je in 2024 gemiddeld 147 euro per maand, zo'n 9 euro meer dan in 2023. Procentueel gezien gaat het over een stijging van 6,3%.

Huishoudens onder druk

Uit een onderzoek van Zorgwijzer bleek eerder al dat 61% van de Nederlanders zich zorgen maakt over de hogere zorgpremie. Niet alleen de premie stijgt, maar ook de zorgtoeslag gaat volgend jaar naar omlaag. Mensen die recht hebben op de zorgtoeslag zullen in 2024 gemiddeld zo'n 300 euro minder krijgen per jaar. Zo'n 9% van de Nederlanders zegt dat ze hierdoor mogelijk de zorgverzekering niet meer kunnen betalen.

De hogere premies en lagere zorgtoeslag zetten mensen ook weer aan om beter te vergelijken. In sommige gevallen kunnen er tientallen euro's per maand bespaard worden door te kiezen voor een andere aanbieder. Een online simulatie kan hierbij helpen. Veel mensen gaan zorgverzekeringen vergelijken, maar gemiddeld verandert slechts 6 tot 7% van de Nederlanders ook effectief van verzekeraar.

Kanttekening is wel dat een goedkopere basisverzekering mogelijk met slechtere voorwaarden komt. Een andere manier om de premie te drullen is om het eigen risico te verhogen.

Finst

Laatste artikels over Verzekeren


Geld besparen met verzekeringen: meer dan een kostenpost

27 oktober 2023

Verzekeringen zijn een integraal onderdeel van ons financiële leven. Of het nu gaat om autoverzekeringen, ziektekostenverzekeringen, levensverzekeringen: ze bieden bescherming en gemoedsrust.


Dek de (financiële) risico's van verzuim af

11 oktober 2023

Als werkgever is het belangrijk dat je je goed verzekert. Hierbij moet je niet alleen denken aan een aansprakelijkheidsverzekering of inventarisverzekering, maar ook het afsluiten van een verzuimverzekering.


Autoverzekering flink duurder op een jaar

22 juni 2023

Volgens Independer is de premie van een autoverzekering met bijna 20% gestegen tegenover vorig jaar.


Ruim 1,4 miljoen mensen wisselen van hun zorgverzekering

11 januari 2023

Nog voor de afgelopen jaarwisseling kozen ruim 1,4 miljoen mensen in Nederland ervoor om te wisselen van zorgverzekering.


Alles voor een gezonde levensstijl in het nieuwe jaar

17 maart 2022

Een gezonde levensstijl is natuurlijk heel erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen.


Veel schadeclaims na stormen

20 februari 2022

De stormen Dudley en Eunice raasden door Nederland en maakten veel schade. Verzekeraars melden een oplopend aantal claims.


4 verzekeringen die je als startende ondernemer kunt overwegen

17 februari 2022

Er komt als startende ondernemer genoeg op je af om te regelen, waarbij je niet altijd direct denkt aan het verzekeren van bepaalde risico’s.


Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

11 november 2021

De Nederlandse verzekeraars verwachten dat de schadeclaims als gevolg van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant kunnen oplopen tot wel 250 miljoen euro.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl