Je bent hier: Home > Nieuws > Ruim 1,4 miljoen mensen wisselen van hun zorgverzekering

Ruim 1,4 miljoen mensen wisselen van hun zorgverzekering

Ruim 1,4 miljoen mensen wisselen van hun zorgverzekering

11 januari 2023 - door Dylan

Nog voor de afgelopen jaarwisseling kozen ruim 1,4 miljoen mensen in Nederland ervoor om te wisselen van zorgverzekering.

Een dergelijk hoog aantal komt niet vaak voor. In de afgelopen zes jaar was het aantal overstappers niet zo hoog als nu.

Andere zorgverzekeraar

Het blijkt allemaal uit de voorlopige cijfers die bekend zijn gemaakt door Zorgverzekeraars Nederland. In totaal heeft ongeveer 8 procent van alle verzekerden voor een andere zorgverzekeraar gekozen. De afgelopen jaren werd er ook wel gewisseld, maar het percentage schommelde toen heen en weer tussen de 6 en 7 procent.

Reden nog onduidelijk

Voorlopig blijft het echter nog gissen naar de reden waarom zoveel mensen ervoor hebben gekozen om te wisselen. Het is goed mogelijk dat het afschaffen van de collectiviteitskorting en het afkondigen van de hogere premies door zorgverzekeraars voor het hoge aantal wisselaars hebben gezorgd. Mensen betalen dit jaar flink meer voor hun verzekering. Voor de meest gangbare verzekering ligt de prijs al gauw 3,75 euro tot 9,30 euro hoger dan vorig jaar. Dit is los van alle afgeschafte kortingen.

Overstappen voor de jaarwisseling

De verzekerden hadden tot 31 december 2022, dus tot de jaarwisseling, de tijd om hun zorgverzekering op te zeggen. Wie daarvoor gekozen heeft, heeft de gehele maand januari nog de tijd om een nieuwe verzekering uit te zoeken en af te sluiten. Het percentage van overstappers is nog niet helemaal definitief. In februari komt Zorgverzekeraars Nederland met het uiteindelijke aantal.

Later een analyse

Later in het jaar 2023 komt er nog een analyse van Zorgverzekeraars Nederland. Daarin wordt bekendgemaakt voor welke zorgverzekering mensen gekozen hebben. Ook wordt daaruit duidelijk of mensen hun eigen risico hebben aangepast bij het wisselen naar een andere zorgverzekering.

Finst

Laatste artikels over Verzekeren


Premies zorgverzekering stijgen sterk in 2024

13 november 2023

De zorgverzekeraars hebben de premies voor 2024 gepubliceerd. Gemiddeld gezien wordt de zorgverzekering 6,3% duurder.


Geld besparen met verzekeringen: meer dan een kostenpost

27 oktober 2023

Verzekeringen zijn een integraal onderdeel van ons financiële leven. Of het nu gaat om autoverzekeringen, ziektekostenverzekeringen, levensverzekeringen: ze bieden bescherming en gemoedsrust.


Dek de (financiële) risico's van verzuim af

11 oktober 2023

Als werkgever is het belangrijk dat je je goed verzekert. Hierbij moet je niet alleen denken aan een aansprakelijkheidsverzekering of inventarisverzekering, maar ook het afsluiten van een verzuimverzekering.


Autoverzekering flink duurder op een jaar

22 juni 2023

Volgens Independer is de premie van een autoverzekering met bijna 20% gestegen tegenover vorig jaar.


Alles voor een gezonde levensstijl in het nieuwe jaar

17 maart 2022

Een gezonde levensstijl is natuurlijk heel erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen.


Veel schadeclaims na stormen

20 februari 2022

De stormen Dudley en Eunice raasden door Nederland en maakten veel schade. Verzekeraars melden een oplopend aantal claims.


4 verzekeringen die je als startende ondernemer kunt overwegen

17 februari 2022

Er komt als startende ondernemer genoeg op je af om te regelen, waarbij je niet altijd direct denkt aan het verzekeren van bepaalde risico’s.


Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

11 november 2021

De Nederlandse verzekeraars verwachten dat de schadeclaims als gevolg van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant kunnen oplopen tot wel 250 miljoen euro.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl