Je bent hier: Home > Nieuws > Autoverzekering flink duurder op een jaar

Autoverzekering flink duurder op een jaar

Autoverzekering flink duurder op een jaar

22 juni 2023 - door Redactie

Volgens Independer is de premie van een autoverzekering met bijna 20% gestegen tegenover vorig jaar.

Independer rekende uit dat een gemiddelde WA-autoverzekering dit jaar zo'n 160 euro duurder zal worden. Het gaat over de verplichte verzekering die de schade dekt die je aan anderen toebrengt. Hierbij is de schade aan de eigen auto dus niet gedekt.

Ook de WA+ verzekering of beperkt casco is met zo'n 14% in prijs gestegen. Voor de all-risk verzekering is de prijsstijging het laagst. Hier wordt de premie zo'n 8% duurder.

Ongevallen en inflatie

De hogere prijs van de autoverzekeringen is een gevolg van de stijgende inflatie. Hierdoor zijn de reparaties duurder geworden en deze kosten worden dus afgewenteld op de consument. Daarnaast zitten de statistieken van de ongevallen ook in stijgende lijn. In 2022 was er een stijging met 10% tegenover 2021. Het risico voor de verzekeraars neemt dus toe, waardoor ook de premie stijgt.

Wel zijn er nog regionale verschillen. In gebieden waar er statistisch gezien minder ongevallen gebeuren, is de premie ook minder hard gestegen.

Finst

Laatste artikels over Verzekeren


Premies zorgverzekering stijgen sterk in 2024

13 november 2023

De zorgverzekeraars hebben de premies voor 2024 gepubliceerd. Gemiddeld gezien wordt de zorgverzekering 6,3% duurder.


Geld besparen met verzekeringen: meer dan een kostenpost

27 oktober 2023

Verzekeringen zijn een integraal onderdeel van ons financiële leven. Of het nu gaat om autoverzekeringen, ziektekostenverzekeringen, levensverzekeringen: ze bieden bescherming en gemoedsrust.


Dek de (financiële) risico's van verzuim af

11 oktober 2023

Als werkgever is het belangrijk dat je je goed verzekert. Hierbij moet je niet alleen denken aan een aansprakelijkheidsverzekering of inventarisverzekering, maar ook het afsluiten van een verzuimverzekering.


Ruim 1,4 miljoen mensen wisselen van hun zorgverzekering

11 januari 2023

Nog voor de afgelopen jaarwisseling kozen ruim 1,4 miljoen mensen in Nederland ervoor om te wisselen van zorgverzekering.


Alles voor een gezonde levensstijl in het nieuwe jaar

17 maart 2022

Een gezonde levensstijl is natuurlijk heel erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen.


Veel schadeclaims na stormen

20 februari 2022

De stormen Dudley en Eunice raasden door Nederland en maakten veel schade. Verzekeraars melden een oplopend aantal claims.


4 verzekeringen die je als startende ondernemer kunt overwegen

17 februari 2022

Er komt als startende ondernemer genoeg op je af om te regelen, waarbij je niet altijd direct denkt aan het verzekeren van bepaalde risico’s.


Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

11 november 2021

De Nederlandse verzekeraars verwachten dat de schadeclaims als gevolg van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant kunnen oplopen tot wel 250 miljoen euro.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl