Je bent hier: Home > Nieuws > Veel schadeclaims na stormen

Veel schadeclaims na stormen

Veel schadeclaims na stormen

20 februari 2022 - door Redactie

De stormen Dudley en Eunice raasden door Nederland en maakten veel schade. Verzekeraars melden een oplopend aantal claims.

Voor concrete schadebedragen is het nog te vroeg omdat het aantal schadeclaims in de komende dagen nog zal oplopen. Dakdekbedrijven en glaszetters worden met topdrukte geconfronteerd en ook de brandweer moest op veel plaatsen hulp verlenen.

Om aan de drukte tegemoet te komen hebben de verzekeraars extra personeel ingeschakeld. De callcenters zijn echter overbevraagd, dus het online melden van schade zal sneller gaan. Op deze manier kunnen ook duidelijke foto's van de schade worden bezorgd. Voor het verwerken van de online aangiftes werd ook extra personeel ingezet.

De meeste meldingen gaan over omgewaaide bomen, weggewaaide dakplaten, beschadigde zonnepanelen en dergelijke. Zulke schade wordt gedekt door de opstalverzekering. Wel is er eerst een eigen risico, afhankelijk van de verzekeraar. De eerste 150 tot 500 euro zal je zelf moeten betalen. Voor de erg kleine schadegevallen moet je dus eigen fondsen aanspreken.

Schade aan de auto

Wie geconfronteerd wordt met stormschade aan de eigen wagen, kan niet altijd beroep doen op de autoverzekering. Als je alleen een WA-autoverzekering hebt is dergelijke schade niet gedekt. Wie een Beperkt Casco of Volledig Casco verzekering heeft afgesloten kan voor stormschade wel terecht bij zijn verzekeraar.


Laatste artikels over Verzekeren


Ruim 1,4 miljoen mensen wisselen van hun zorgverzekering en dat zorgt voor het hoogste aantal in jaren

11 januari 2023

Nog voor de afgelopen jaarwisseling kozen ruim 1,4 miljoen mensen in Nederland ervoor om te wisselen van zorgverzekering.
Lees meer


Alles voor een gezonde levensstijl in het nieuwe jaar

17 maart 2022

Een gezonde levensstijl is natuurlijk heel erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen.
Lees meer


4 verzekeringen die je als startende ondernemer kunt overwegen

17 februari 2022

Er komt als startende ondernemer genoeg op je af om te regelen, waarbij je niet altijd direct denkt aan het verzekeren van bepaalde risico’s.
Lees meer


Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

11 november 2021

De Nederlandse verzekeraars verwachten dat de schadeclaims als gevolg van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant kunnen oplopen tot wel 250 miljoen euro.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken