Je bent hier: Home > Nieuws > Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

11 november 2021

De Nederlandse verzekeraars verwachten dat de schadeclaims als gevolg van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant kunnen oplopen tot wel 250 miljoen euro.

Het Verbond van Verzekeraars zegt dat ze sinds juli zo'n 25.000 schadeclaims ontvangen hebben. Door de extreme regen en overstromingen zijn er veel schadegevallen, vooral aan woningen en auto's. 

Bij schade aan een woning wordt vooral beroep gedaan op de inboedelverzekering of de opstalverzekering. Daarnaast worden de autoverzekeringen ook geconfronteerd met wagens die total loss zijn door de watersnood. Als deze auto's casco of allrisk verzekerd zijn, dan is de schade gedekt. Bij auto's waar alleen de wettelijke aansprakelijkheid is verzekerd is er uiteraard geen dekking.

Al deze schade is gedekt als het over directe neerslag gaat of over overlopende beken of kleine rivieren. Ook lokale overstromingen, zoals bij de lekkende dijk aan het Julianakanaal, zijn gedekt. Helaas is bij een overstroming van een grote rivier of de zee de schade niet verzekerd. Als een grote rivier overstroomt kan de schade zo snel oplopen dat de verzekeraars hieraan ten onder zouden gaan. Limburg is evenwel door het kabinet uitgeroepen als rampgebied, zodat de Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts) in werking is getreden. Op deze manier kan de schade toch deels vergoed worden.

De verzekeraars hebben ondertussen de meeste schadegevallen al afgehandeld. In ongeveer drie op de tien gevallen gaat het over complexe schade met bijvoorbeeld een lange droogtijd. Daarom is nog niet exact geweten tot hoeveel het uiteindelijke schadebedrag zal oplopen.


Laatste artikels over Verzekeren


Autoverzekeringen vergelijken kan lonen!

24 maart 2021

Autorijden is duur. Als de auto niet gebruikt wordt dient er toch wegenbelasting te worden betaald. En dan is er ook nog de verplichte WA-verzekering.
Lees meer


Lijfrente laten uitkeren of uitstellen?

23 februari 2021

U heeft jaren geleden een lijfrente afgesloten en nu wordt uw verzekering bijna uitgekeerd. Er wacht een behoorlijk bedrag op u.
Lees meer


Drie tips voor het vergelijken van een autoverzekering

02 februari 2021

In Nederland ben je als eigenaar van een auto verplicht om minimaal een WA autoverzekering te hebben afgesloten. Zo'n autoverzekering afsluiten kun je online doen, wat ook geldt voor het vergelijken van alle opties.
Lees meer


Denk aan de opstalverzekering na een verbouwing

30 januari 2021

Ongeveer de helft van de Nederlanders vergeet zijn opstalverzekering te herbekijken na het uitvoeren van een verbouwing.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken