Je bent hier: Home > Nieuws > Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

11 november 2021 - door Redactie

De Nederlandse verzekeraars verwachten dat de schadeclaims als gevolg van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant kunnen oplopen tot wel 250 miljoen euro.

Het Verbond van Verzekeraars zegt dat ze sinds juli zo'n 25.000 schadeclaims ontvangen hebben. Door de extreme regen en overstromingen zijn er veel schadegevallen, vooral aan woningen en auto's. 

Bij schade aan een woning wordt vooral beroep gedaan op de inboedelverzekering of de opstalverzekering. Daarnaast worden de autoverzekeringen ook geconfronteerd met wagens die total loss zijn door de watersnood. Als deze auto's casco of allrisk verzekerd zijn, dan is de schade gedekt. Bij auto's waar alleen de wettelijke aansprakelijkheid is verzekerd is er uiteraard geen dekking.

Al deze schade is gedekt als het over directe neerslag gaat of over overlopende beken of kleine rivieren. Ook lokale overstromingen, zoals bij de lekkende dijk aan het Julianakanaal, zijn gedekt. Helaas is bij een overstroming van een grote rivier of de zee de schade niet verzekerd. Als een grote rivier overstroomt kan de schade zo snel oplopen dat de verzekeraars hieraan ten onder zouden gaan. Limburg is evenwel door het kabinet uitgeroepen als rampgebied, zodat de Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts) in werking is getreden. Op deze manier kan de schade toch deels vergoed worden.

De verzekeraars hebben ondertussen de meeste schadegevallen al afgehandeld. In ongeveer drie op de tien gevallen gaat het over complexe schade met bijvoorbeeld een lange droogtijd. Daarom is nog niet exact geweten tot hoeveel het uiteindelijke schadebedrag zal oplopen.

Finst

Laatste artikels over Verzekeren


Premies zorgverzekering stijgen sterk in 2024

13 november 2023

De zorgverzekeraars hebben de premies voor 2024 gepubliceerd. Gemiddeld gezien wordt de zorgverzekering 6,3% duurder.


Geld besparen met verzekeringen: meer dan een kostenpost

27 oktober 2023

Verzekeringen zijn een integraal onderdeel van ons financiële leven. Of het nu gaat om autoverzekeringen, ziektekostenverzekeringen, levensverzekeringen: ze bieden bescherming en gemoedsrust.


Dek de (financiële) risico's van verzuim af

11 oktober 2023

Als werkgever is het belangrijk dat je je goed verzekert. Hierbij moet je niet alleen denken aan een aansprakelijkheidsverzekering of inventarisverzekering, maar ook het afsluiten van een verzuimverzekering.


Autoverzekering flink duurder op een jaar

22 juni 2023

Volgens Independer is de premie van een autoverzekering met bijna 20% gestegen tegenover vorig jaar.


Ruim 1,4 miljoen mensen wisselen van hun zorgverzekering

11 januari 2023

Nog voor de afgelopen jaarwisseling kozen ruim 1,4 miljoen mensen in Nederland ervoor om te wisselen van zorgverzekering.


Alles voor een gezonde levensstijl in het nieuwe jaar

17 maart 2022

Een gezonde levensstijl is natuurlijk heel erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen.


Veel schadeclaims na stormen

20 februari 2022

De stormen Dudley en Eunice raasden door Nederland en maakten veel schade. Verzekeraars melden een oplopend aantal claims.


4 verzekeringen die je als startende ondernemer kunt overwegen

17 februari 2022

Er komt als startende ondernemer genoeg op je af om te regelen, waarbij je niet altijd direct denkt aan het verzekeren van bepaalde risico’s.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl