Je bent hier: Home > Nieuws > Amsterdam Trade Bank is failliet verklaard

Amsterdam Trade Bank is failliet verklaard

Amsterdam Trade Bank is failliet verklaard

29 april 2022

De Amsterdam Trade Bank, een dochter van de Russische Alfa Bank, is door de sancties tegen Rusland overkop gegaan.

De Amsterdam Trade Bank was onder meer actief met de ATB Internet Spaarrekening, waarbij meer rente werd aangeboden dan bij de reguliere banken. Er werkten zo'n 150 mensen en de bank telde 23.000 klanten.

ATB kwam in de problemen door de sancties tegen Rusland. Andere banken weigerden nog samen te werken met de bank en zo had ATB geen toegang meer tot de internationale kapitaalmarkten. Bovendien werden betalingen vanuit ATB geweigerd door andere banken, waardoor het geld van de klanten vast zat. Zelfs de leveranciers van software mochten geen diensten meer verstrekken aan de bank, waardoor verder werken onmogelijk werd.

De bank zocht eerst nog naar een overnemer, maar diende al snel een aanvraag in voor het faillissement. Dat werd ook uitgesproken door de rechtbank in Amsterdam.

Depositogarantie

De DNB heeft vorige week aangekondigd dat klanten hun geld zullen terug krijgen door toepassing van het depositogarantiestelsel. Gisteren begonnen de terugbetalingen al. Klanten krijgen maximaal 100.000 euro terug per persoon. De ondergang van de bank onderstreept nogmaals dat het een slecht idee is om meer dan een ton spaargeld aan te houden bij één bank. Je kan dit dan best spreiden over verschillende spaarrekeningen bij diverse banken. 


Laatste artikels over Sparen


Bunq pakt uit met hypotheken

24 mei 2022

De neobank bunq lanceert 'Easy Mortgages', een hypotheekproduct gericht op jonge mensen.
Lees meer


Dieptepunt spaarrente achter de rug?

17 mei 2022

De rente voor spaardeposito's op lange termijn is aan het stijgen. Voor gewone spaarrekeningen kan het dieptepunt ook achter de rug zijn.
Lees meer


Inval Deutsche Bank hoofdkantoor over vermoedelijk witwassen

03 mei 2022

De Duitse politie heeft op vrijdag 29 april een inval uitgevoerd in het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt op verdenking van witwassen.
Lees meer


Phishing: de negatieve kant van onze digitale financiën

13 april 2022

In de media probeert men er bijna wekelijks voor te waarschuwen. Toch worden er nog steeds veel te veel mensen slachtoffer van phishing.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken