Je bent hier: Home > Nieuws > Bunq pakt uit met hypotheken

Bunq pakt uit met hypotheken

Bunq pakt uit met hypotheken

24 mei 2022

De neobank bunq lanceert 'Easy Mortgages', een hypotheekproduct gericht op jonge mensen.

Bunq is bekend als mobiele bank en aanbieder van bankrekeningen. Met 'Easy Mortgages' begeeft de fintech zich nu ook op het terrein van de leningen. De hypotheken worden aangeboden in samenwerking met Tulp Group, dat ook andere hypotheekmerken beheert. Om de hypotheken te financieren zal het spaargeld van bunq klanten aangesproken worden.

Gebruiksvriendelijkheid is voor bunq erg belangrijk en ook het afsluiten van een hypotheek moet vlot gaan. Volgens de bank kan een hypotheekaanbod binnen 24 uren worden goedgekeurd. Een groot contrast met de traditionele banken, die hier vaak twee tot drie weken voor nodig hebben.

Bunq mikt vooral op jonge mensen die voor het eerst een woning aankopen. Daarnaast willen ze ook inspelen op mensen die een gekochte woning willen verbeteren qua energieverbruik. Daarom kan tot 106% van de waarde van het huis geleend worden. De koper verbindt zich dan wel tot het installeren van bijvoorbeeld zonnepanelen of het bijkomend isoleren van bijvoorbeeld het dak.

mkb

Bunq werd eerder al actief in kredieten door de overname van de Ierse kredietverstrekker Capital Flow Group, een fintech die leningen verstrekt aan het mkb. Voorlopig werd deze dienst nog niet in Nederland uitgerold.


Laatste artikels over Sparen


Dieptepunt spaarrente achter de rug?

17 mei 2022

De rente voor spaardeposito's op lange termijn is aan het stijgen. Voor gewone spaarrekeningen kan het dieptepunt ook achter de rug zijn.
Lees meer


Inval Deutsche Bank hoofdkantoor over vermoedelijk witwassen

03 mei 2022

De Duitse politie heeft op vrijdag 29 april een inval uitgevoerd in het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt op verdenking van witwassen.
Lees meer


Amsterdam Trade Bank is failliet verklaard

29 april 2022

De Amsterdam Trade Bank, een dochter van de Russische Alfa Bank, is door de sancties tegen Rusland overkop gegaan.
Lees meer


Phishing: de negatieve kant van onze digitale financiën

13 april 2022

In de media probeert men er bijna wekelijks voor te waarschuwen. Toch worden er nog steeds veel te veel mensen slachtoffer van phishing.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken