Je bent hier: Home > Nieuws > Tweedehandskledij, een koopje voor de ene en extra zakgeld voor de ander
03 september 2022 - door Laurens
De laatste jaren wordt er steeds meer en meer gesproken over tweedehandskledij.
Dat komt omdat mensen veel bewuster worden van wat ze kopen en vooral van wat ze achterlaten op de afvalberg. Toch zijn er nog heel veel consumenten die sceptisch zijn ten opzichte van kledij die eerder al door iemand anders werd gedragen. In dit artikel zoomen we dieper in op de voordelen van tweedehandskledij, zowel voor de verkoper als voor de koper. Ben je benieuwd? Laten we er dan maar snel aan beginnen.
Iedereen heeft wel een kledingstuk liggen dat hij of zij al lang niet meer heeft gedragen. Het is een beetje uit de mode, of je bent er gewoon op uitgekeken. Nochtans is er eigenlijk niets mis met dat product. Door dit kledingstuk in je kast te laten hangen, zal je niets bereiken. Het blijft daar gewoon hangen, tot je het op een bepaald moment in de vuilbak gooit.
Door jouw kledij die je niet meer gebruikt te verkopen, hou je er nog een centje aan over. Het klopt dat de restwaarde in de meeste gevallen niet hoog is, maar het is alvast beter dan niets. Meer zelfs, om jouw kledij in de vuilnisbak te gooien zal je zelfs nog moeten betalen. Bovendien is het hergebruiken van kledij ook een goeie daad voor de natuur. Op die manier wordt de afvalberg namelijk verkleind. Tot slot heb je nog het voordeel dat er wat meer ruimte komt in je kleerkast.
Niet alleen voor de verkoper heeft het hergebruiken van kledij voordelen, maar ook voor de koper. Wie ooit al een stuk tweedehands heeft aangekocht, zal weten dat het prijsverschil immens is. Dat geldt niet voor alle kledij, maar zeker wel voor de designeritems en de spullen van hogere kwaliteit. Waar je voor een nieuwe trui minimaal honderd euro zou moeten neertellen, is dat voor een tweedehands designertrui vaak maar dertig euro of minder.
Voor velen blijft het echter nog steeds taboe om iets te kopen wat een ander al gedragen heeft. Het lijkt minderwaardig te zijn aan nieuwe kledij, maar dat hoeft zeker niet altijd waar te zijn. De meeste mensen die hun kledij tweedehands aanbieden, doen dit met de beste bedoelingen. Stukken die kapot zijn zouden niet mogen worden verkocht. Dankzij de moderne technologie, heb je vaak reviews van de verkopers. Op die manier krijg je een goed beeld van met wie je te maken hebt.
Je kunt bovendien ook tweedehandskledij vinden bij enkele gespecialiseerde winkels. Daar heb je het grote voordeel dat je kunt zien welk stuk je koopt. Is er iets mis mee, dan komt het normaal niet in de winkel terecht. Bovendien hoef je het in dat geval ook niet te kopen. Jij hebt dus de touwtjes in handen. Iedereen zou tweedehandskledij op zijn minst een kans moeten geven. Het probleem zit hem namelijk niet in de kledij, maar eerder tussen onze oren.
30 september 2024
In de huidige concurrerende financiële markt is klanttevredenheid cruciaal voor succes. CRM-oplossingen bieden een manier om klantrelaties te verbeteren en waardevolle inzichten te verkrijgen. Ontdek hoe deze technologieën kunnen bijdragen aan het verhogen van de tevredenheid van uw klanten.
10 juli 2023
Als je op zoek bent naar een nieuw bureau, zijn betaalbaarheid en concurrerende prijzen waarschijnlijk belangrijke factoren bij je besluitvorming.
06 november 2022
Ben jij echt gepassioneerd door investment banking?
23 oktober 2022
Heel wat managers weten wel dat hun team belangrijk voor hen is, maar in sommige gevallen tonen ze dat niet of op zijn minst niet voldoende.
13 oktober 2022
Wie een eigen bedrijf heeft, zal vast wel al gemerkt hebben dat het uiterst belangrijk is om online aanwezig te zijn.
10 oktober 2022
Ben jij ook steeds op zoek naar de beste koopjes? Tegoedbonnen die je kunt inruilen, kortingsbonnetjes in de krant, een link op het internet waarmee je korting kunt krijgen…
08 september 2022
Ben jij ook zo iemand die een echte passie heeft voor iets? Ben jij tevens de persoon die ervan houdt om anderen iets bij te leren?
04 september 2022
Werken in de financiële wereld is zwaar. Niet fysiek, maar wel mentaal.