Je bent hier: Home > Nieuws > Zoeken naar de beste koopjes lijkt wel een sport

Zoeken naar de beste koopjes lijkt wel een sport

Zoeken naar de beste koopjes lijkt wel een sport

10 oktober 2022 - door Laurens

Ben jij ook steeds op zoek naar de beste koopjes? Tegoedbonnen die je kunt inruilen, kortingsbonnetjes in de krant, een link op het internet waarmee je korting kunt krijgen…

Je kunt het bijna zo gek niet bedenken, maar bedrijven proberen consumenten op allerlei manieren te verleiden door middel van kortingsacties. Wie als consument van zoveel mogelijk van deze acties wil profiteren, moet er dan ook bijna zijn hobby van maken om alle boekjes en kranten uit te pluizen, en dan spreken we nog niet eens over wat er online nog allemaal te vinden is. In dit artikel gaan we daar dieper op in en geven we je enkele tips mee om toch te besparen, zonder dat je uren tijd verliest.

Helpen kortingsbonnen echt om te besparen?

De eerste vraag waar we je graag een antwoord op zouden geven, is meteen een hele moeilijke. Helpen kortingsbonnen nu echt om te besparen, of geef je net meer uit om toch maar van de korting te kunnen genieten? Wel, het antwoord is dubbel. In sommige gevallen kan je inderdaad veel geld uitsparen door van de promoties gebruik te maken, maar in andere gevallen zorgen promoties ervoor dat je zaken koopt die je eigenlijk niet meteen nodig had.

Een eerste gouden regel die we aldus met je willen delen, is gebruik enkel de promoties voor producten die je sowieso al had willen kopen. Koop dus niet zomaar iets, omdat je ziet dat je er deze week 10 procent korting op kunt krijgen.

Daarnaast is het ook zo, dat kortingsbonnen die je in de reclamefolders en dergelijke kunt vinden, vaak meer voordeel opleveren dan de acties in de winkel. Staat een artikel deze week in promo met 20 procent? Dan zal je die actie zowel zien in de folder, als in de winkel. Je kunt er vaak weinig extra voordeel mee doen. Is er aan de andere kant een actie waar je effectief een bon voor moet afgeven, dan is de kans al groter dat je effectief een deal kunt scoren.

Manieren om makkelijker koopjes te scoren

Iedereen vindt het leuk om koopjes te doen en wat uit te sparen op boodschappen. De vraag is dan alleen hoe je dat kunt doen, zonder fulltime in de boekjes te zitten snuisteren. Wel, in de meeste gevallen kan het internet je hierbij helpen. Op sociale media bestaan er heel wat groepen van consumenten die voor zichzelf op zoek gaan naar de beste deals. Vervolgens delen ze hun informatie met de rest van de groep. Op die manier kan iedereen mee profiteren van wat zijn hebben gevonden. Uiteraard is het wel zo, dat men in de ene groep meer waardevolle info deelt dan in de andere. Het blijft de online wereld, dus je moet nog steeds alert blijven voor valse acties en dat soort dingen. Toch zou het je veel tijd kunnen besparen.

Finst

Laatste artikels over Algemene tips


Wat maakt een bureau betaalbaar en concurrerend qua kosten?

10 juli 2023

Als je op zoek bent naar een nieuw bureau, zijn betaalbaarheid en concurrerende prijzen waarschijnlijk belangrijke factoren bij je besluitvorming.


Solliciteren voor investment banking

06 november 2022

Ben jij echt gepassioneerd door investment banking?


Investeren in je team

23 oktober 2022

Heel wat managers weten wel dat hun team belangrijk voor hen is, maar in sommige gevallen tonen ze dat niet of op zijn minst niet voldoende.


Een kwalitatieve website kan je bedrijf ondersteunen

13 oktober 2022

Wie een eigen bedrijf heeft, zal vast wel al gemerkt hebben dat het uiterst belangrijk is om online aanwezig te zijn.


Geld verdienen met coaching

08 september 2022

Ben jij ook zo iemand die een echte passie heeft voor iets? Ben jij tevens de persoon die ervan houdt om anderen iets bij te leren?


Hoe je kunt ontspannen in de stressvolle financiële wereld

04 september 2022

Werken in de financiële wereld is zwaar. Niet fysiek, maar wel mentaal.


Tweedehandskledij, een koopje voor de ene en extra zakgeld voor de ander

03 september 2022

De laatste jaren wordt er steeds meer en meer gesproken over tweedehandskledij.


De war for talent

17 augustus 2022

Hoewel we misschien niet in de meest makkelijke economische periode zitten, zijn heel wat bedrijven op zoek naar personeel.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl