Je bent hier: Home > Nieuws > Geld verdienen met coaching

Geld verdienen met coaching

Geld verdienen met coaching

08 september 2022 - door Laurens

Ben jij ook zo iemand die een echte passie heeft voor iets? Ben jij tevens de persoon die ervan houdt om anderen iets bij te leren?

In dat geval is coaching misschien wel iets voor jou. In dit artikel kom je te weten wat een coach precies is en wat zo iemand doet. Het hoeft daarom nog niet meteen iets te zijn wat je jezelf ziet doen, als het je maar inspireert. Ben jij net zo benieuwd als wij? Laten we er dan maar snel aan beginnen!

Coaching stap per stap

Om een goede coach te kunnen worden, moet je uiteraard veel kennis van zaken hebben over een bepaald onderwerp. Je kunt iemand pas laten zien waar ze naartoe moeten werken, als je het eerder ook zelf al hebt bereikt. Veel mensen denken bij coaching meteen aan een sport. Hoewel je dat ook coaches kunt noemen, zijn dat niet de personen waarover we het in dit artikel willen hebben. De coaches waar wij over spreken, zijn de mensen die je helpen om jouw eigen vooropgestelde doelen te behalen. Dit kan zowel persoonlijk als zakelijk zijn.

Als coach is het niet de bedoeling dat jij de doelen voor jouw cliënt gaat behalen. Het is de bedoeling dat jij hen in de juiste richting brengt. Soms moet je hen voornamelijk motiveren om door te gaan, maar in andere gevallen hebben ze gewoon nood aan een luisterend oor. Net daarom is het ook zo belangrijk dat je kennis hebt van zaken. Een allround coach bestaat dan ook niet. Ben jij iemand die mensen gaat begeleiden die hun eigen bedrijf starten, of ben je eerder iemand die gaat helpen bij het uitbouwen van een beleggingsportfolio? Twee zeer verschillende werelden, die op een heel andere manier moeten worden benaderd. 

Let er ook op: een coach is niet hetzelfde als een adviseur. Een adviseur vertelt zijn cliënten hoe hij het zou aanpakken. Als coach is dat niet echt de bedoeling. Om een voorbeeld te geven, beleggingsadviseur kan je pas worden na het behalen van bepaalde certificaten.

Wie kan een goede coach worden?

Om goed te kunnen coachen, heb je enkele belangrijke eigenschappen nodig. De eerste en waarschijnlijk belangrijkste eigenschap, is dat je goed moet kunnen omgaan met andere mensen. Goed omgaan betekent bovendien niet enkel en alleen vriendelijk zijn. Je moet over een hoge emotionele intelligentie beschikken, zodat je jouw klanten goed begrijpt. Want zodra ze iets aanhalen, ook zonder dat ze het letterlijk vertellen, moet jij weten waar ze mee zitten.

Daarnaast zal het ook belangrijk zijn om zelf enthousiast te zijn. Veel van de klanten die je moet coachen, zien zelf door de bomen het bos niet meer. Ze dreigen op te geven, omdat ze bang zijn om te falen, of omdat ze geen vooruitgang zien. Jouw enthousiasme moet dat van hen terugbrengen.

Er zijn nog wel heel wat eigenschappen waarover je zou moeten beschikken, maar laat er ons nog eentje uithalen. Creativiteit is troef. Wie creatief is, zal op een andere manier naar problemen kijken en zal bovendien met andere oplossingen komen.

Nu heb je reeds een idee wat een goede coach zoal doet. Is het iets voor jou?

Finst

Laatste artikels over Algemene tips


Wat maakt een bureau betaalbaar en concurrerend qua kosten?

10 juli 2023

Als je op zoek bent naar een nieuw bureau, zijn betaalbaarheid en concurrerende prijzen waarschijnlijk belangrijke factoren bij je besluitvorming.


Solliciteren voor investment banking

06 november 2022

Ben jij echt gepassioneerd door investment banking?


Investeren in je team

23 oktober 2022

Heel wat managers weten wel dat hun team belangrijk voor hen is, maar in sommige gevallen tonen ze dat niet of op zijn minst niet voldoende.


Een kwalitatieve website kan je bedrijf ondersteunen

13 oktober 2022

Wie een eigen bedrijf heeft, zal vast wel al gemerkt hebben dat het uiterst belangrijk is om online aanwezig te zijn.


Zoeken naar de beste koopjes lijkt wel een sport

10 oktober 2022

Ben jij ook steeds op zoek naar de beste koopjes? Tegoedbonnen die je kunt inruilen, kortingsbonnetjes in de krant, een link op het internet waarmee je korting kunt krijgen…


Hoe je kunt ontspannen in de stressvolle financiële wereld

04 september 2022

Werken in de financiële wereld is zwaar. Niet fysiek, maar wel mentaal.


Tweedehandskledij, een koopje voor de ene en extra zakgeld voor de ander

03 september 2022

De laatste jaren wordt er steeds meer en meer gesproken over tweedehandskledij.


De war for talent

17 augustus 2022

Hoewel we misschien niet in de meest makkelijke economische periode zitten, zijn heel wat bedrijven op zoek naar personeel.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl