Je bent hier: Home > Nieuws > Investeren in je team

Investeren in je team

Investeren in je team

23 oktober 2022 - door Laurens

Heel wat managers weten wel dat hun team belangrijk voor hen is, maar in sommige gevallen tonen ze dat niet of op zijn minst niet voldoende.

In dit artikel zullen we enkele praktische methodes bespreken, die je kunt gebruiken om te investeren in je team. Uiteraard is de exacte invulling heel verschillend van bedrijf tot bedrijf. Daarom geven we alleen globale voorbeelden, die je zelf nog moet invullen op maat van jouw bedrijfscultuur. Laten we er maar snel aan beginnen.

Is je team echt een team?

Wil je dat een team goed presteert? Dan is het echt wel belangrijk dat jouw team een team is. Het is niet de bedoeling dat ze gewoon samenwerken, maar wel dat ze het allerbeste in elkaar naar boven halen. In een team moet je elkaar kunnen uitdagen, je moet elkaar feedback kunnen geven en je zou bereid moeten zijn om net die stap verder te gaan om de mensen uit je team te ondersteunen. Een team is meer dan enkele collega’s.

Om te investeren in het teamverband, kan je kiezen voor een teambuilding. De wijze hoe je die invult hangt af van verschillende zaken, zoals de grootte van het team en de beschikbare budgetten. Bovendien hangt het er ook van af of je de werknemers wil samenbrengen voor een leerrijke ervaring, of gewoon voor een dag vol fantastische belevingen.

In de meeste gevallen kiest men er wel voor om de teambuilding op een andere locatie te laten doorgaan dan op de werkvloer. Als je het ons vraagt is dat ook echt een goed idee, want op dat moment durven misschien meer mensen hun werkelijke aard laten zien. Op kantoor gaat het er vaak nogal stijf aan toe en sommigen durven dan ook niet goed uit hun comfortzone komen.

Mensen zijn assets…

Een bedrijf zou al zijn werknemers als assets moeten beschouwen. Zonder de werknemers zou het bedrijf namelijk niet bestaan. Een oog hebben voor het welbevinden van de werknemers is dan ook zeer belangrijk. Praktisch zou je kunnen investeren in een coach, of zelfs misschien in een onafhankelijk psycholoog waar iedereen terechtkan met zijn vragen of gedachten.

Bovendien willen velen ook graag blijven investeren in hun eigen kennis. Maak het voor diegenen die dat willen dan ook echt mogelijk om zich bij te scholen. Voorzie in-house opleidingen, of geef ze de tijd om een bepaalde cursus te volgen. Vaak zit er trouwens een win-win situatie aan vast. Welk bedrijf profiteert namelijk niet van het feit dat zijn werknemers nog slimmer worden. Je zou zelfs een (deel van het) opleidingsbudget kunnen voorzien. Dat jouw werknemers al dan niet vrij kunnen gebruiken voor een relevante opleiding.

Het voordeel is dat je met deze tips alle kanten uit kan. Weet je niet goed wat zou werken voor jouw onderneming of team? Probeer dan eventueel enkele zaken uit of vraag simpelweg aan je team wat zij belangrijk achten. Op die manier kom je al snel veel te weten.

Finst

Laatste artikels over Algemene tips


Wat maakt een bureau betaalbaar en concurrerend qua kosten?

10 juli 2023

Als je op zoek bent naar een nieuw bureau, zijn betaalbaarheid en concurrerende prijzen waarschijnlijk belangrijke factoren bij je besluitvorming.


Solliciteren voor investment banking

06 november 2022

Ben jij echt gepassioneerd door investment banking?


Een kwalitatieve website kan je bedrijf ondersteunen

13 oktober 2022

Wie een eigen bedrijf heeft, zal vast wel al gemerkt hebben dat het uiterst belangrijk is om online aanwezig te zijn.


Zoeken naar de beste koopjes lijkt wel een sport

10 oktober 2022

Ben jij ook steeds op zoek naar de beste koopjes? Tegoedbonnen die je kunt inruilen, kortingsbonnetjes in de krant, een link op het internet waarmee je korting kunt krijgen…


Geld verdienen met coaching

08 september 2022

Ben jij ook zo iemand die een echte passie heeft voor iets? Ben jij tevens de persoon die ervan houdt om anderen iets bij te leren?


Hoe je kunt ontspannen in de stressvolle financiële wereld

04 september 2022

Werken in de financiële wereld is zwaar. Niet fysiek, maar wel mentaal.


Tweedehandskledij, een koopje voor de ene en extra zakgeld voor de ander

03 september 2022

De laatste jaren wordt er steeds meer en meer gesproken over tweedehandskledij.


De war for talent

17 augustus 2022

Hoewel we misschien niet in de meest makkelijke economische periode zitten, zijn heel wat bedrijven op zoek naar personeel.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl