Je bent hier: Home > Nieuws > Hoe je kunt ontspannen in de stressvolle financiële wereld

Hoe je kunt ontspannen in de stressvolle financiële wereld

Hoe je kunt ontspannen in de stressvolle financiële wereld

04 september 2022 - door Laurens

Werken in de financiële wereld is zwaar. Niet fysiek, maar wel mentaal.

Of je nu werkt bij een grote financiële instelling, of je werkt voor jezelf als belegger; de stress die erbij kan komen kijken valt niet te onderschatten. Maar hoe kan je dan ontspannen? Hoe kan je ervoor zorgen dat je zonder de focus te verliezen, toch even niet moet denken aan het werk? In dit artikel proberen we enkele praktische tips op een rij te zetten. Sommige zaken zullen voor jou werken, andere misschien niet. Ik zou zeggen: probeer er zeker enkele uit en wie weet helpen ze je wel.

Houd werk en privé gescheiden

Een eenvoudige uitdrukking, maar voor velen de moeilijkste om in de praktijk te realiseren. Veel mensen die dagelijks bezig zijn met financiën op het werk, nemen dit ook mee naar huis. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn, want samen met die gedachten neem je ook de stress van op de werkvloer mee naar huis. Tegenwoordig is dat probleem vaak zelfs nog groter, aangezien veel mensen van thuis uit werken. 

Om dit op te lossen, kan je proberen om voor jezelf duidelijke grenzen te stellen. Je laptop blijft op kantoor, of je pleegt geen telefoontjes meer na de diensturen. Hetzelfde geldt voor overuren. Uiteraard kan het wel eens zijn dat je later moet werken dan voorzien, maar maak daar geen gewoonte van. Probeer de tijd die je te veel gewerkt hebt dan ook nadien te compenseren met wat extra rust. Mocht je nou van thuis uit werken, dan kan het een goed idee zijn om een werkplaats in te richten. Dit is een bureau dat je enkel en alleen mag gebruiken voor je baan. Niet zoals zoveel mensen doen: overdag aan het bureau zitten voor het werk en ’s avonds aan dezelfde bureau zitten voor de ontspanning. Op die manier kan je die scheiding tussen werk en privé beter bewaken.

Ga actief op zoek naar ontspanning

Er is waarschijnlijk weinig op deze wereld dat op zoveel verschillende manieren gedaan kan worden; ik heb het hierbij natuurlijk over ontspanning. Voor de ene betekent dat voor de televisie zitten, terwijl de andere liever gaat joggen, of een namiddagje naar de sauna gaat. Ontspannen kan je doen op allerlei manieren, maar het is belangrijk dat je een manier vindt die bij jou past.

Daarom zou ik aanraden om enkele zaken los van elkaar uit te proberen de komende weken. Start bijvoorbeeld eerst met enkele eenvoudige ademhalingsoefeningen, of misschien zelfs met yoga. De volgende tijd kan je proberen om te kijken of sporten jou kan helpen om alles even los te maken. Indien dat mogelijk is, zou je ook kunnen proberen om in het weekend naar een andere omgeving te gaan. Een dagje Ardennen, of een weekendje aan zee.

Denk erom: je kunt enkel goed functioneren als je lichaam dat ook doet. Negatieve stress heeft een negatief effect, dus die moet je zoveel mogelijk proberen te vermijden. Probeer gewoon wat zaken uit en dan zie je vanzelf wel wat er werkt en wat niet.

Finst

Laatste artikels over Algemene tips


Wat maakt een bureau betaalbaar en concurrerend qua kosten?

10 juli 2023

Als je op zoek bent naar een nieuw bureau, zijn betaalbaarheid en concurrerende prijzen waarschijnlijk belangrijke factoren bij je besluitvorming.


Solliciteren voor investment banking

06 november 2022

Ben jij echt gepassioneerd door investment banking?


Investeren in je team

23 oktober 2022

Heel wat managers weten wel dat hun team belangrijk voor hen is, maar in sommige gevallen tonen ze dat niet of op zijn minst niet voldoende.


Een kwalitatieve website kan je bedrijf ondersteunen

13 oktober 2022

Wie een eigen bedrijf heeft, zal vast wel al gemerkt hebben dat het uiterst belangrijk is om online aanwezig te zijn.


Zoeken naar de beste koopjes lijkt wel een sport

10 oktober 2022

Ben jij ook steeds op zoek naar de beste koopjes? Tegoedbonnen die je kunt inruilen, kortingsbonnetjes in de krant, een link op het internet waarmee je korting kunt krijgen…


Geld verdienen met coaching

08 september 2022

Ben jij ook zo iemand die een echte passie heeft voor iets? Ben jij tevens de persoon die ervan houdt om anderen iets bij te leren?


Tweedehandskledij, een koopje voor de ene en extra zakgeld voor de ander

03 september 2022

De laatste jaren wordt er steeds meer en meer gesproken over tweedehandskledij.


De war for talent

17 augustus 2022

Hoewel we misschien niet in de meest makkelijke economische periode zitten, zijn heel wat bedrijven op zoek naar personeel.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl