Je bent hier: Home > Nieuws > Betalen met je mobiel

Betalen met je mobiel

Betalen met je mobiel

23 september 2013 - door Redactie

Wat hebben we tegenwoordig allemaal altijd en overal bij ons? Meestal is hij steevast in onze hand te vinden.. Juist ja, onze mobiele telefoon!

Daar wordt nu slim op ingespeeld door de ING, ABN AMRO, de Rabobank, KPN, Mastercard en de gemeente Leiden. Zij hebben namelijk het betalen met je mobiel geïntroduceerd. Ken je het? Dat je je pas vergeten bent of dat je je pas in een tas hebt zitten die nog thuisligt? Als het aan de initiatiefnemers ligt zijn deze problemen straks verleden tijd.

Bij een groot aantal winkels en horecagelegenheden in Leiden is het nu mogelijk om af te rekenen door je mobiele telefoon tegen een speciale betaalautomaat aan te houden. Je telefoon moet om deze actie uit te kunnen voeren wel uitgereust zijn met Near Field Communication. Bij de 150 bedrijven die meedoen aan de test staat een nieuwe betaalautomaat. Je kan met deze pinautomaat dus betalen met je mobiele telefoon, maar ook nog gewoon met je betaalpas. Onder de 25 euro kan je pinnen zonder dat je een pincode hoeft in te voeren, bij een groot bedrag moet je wel verplicht de mPIN code intoetsen. Na het betalen met je mobiel wordt het bedrag wordt gelijk van je rekening geschreven. Overigens is het betalen met je telefoon net zo veilig als betalen met een betaalpas. In de SIMkaart van je telefoon zit namelijk hetzelfde beveiligingsmechanisme als in je betaalpasje. Als de test geslaagd is, is het misschien binnenkort ook wel mogelijk om in je eigen woonplaats te betalen met een mobiele telefoon.

Als je losgeld in je zak hebt, schijn je altijd meer geld uit te geven dan dat het op je bankrekening staat. Zou je dan nu nog eerder geneigd zijn om geld uit te geven? Je mobieltje heb je immers al in je hand..

De beste optie is natuurlijk nog altijd om niet al je geld uit te geven, met mobiel of zonder, maar te sparen. Lees hier spaartips: Spaartips.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onverwachte kosten zorgen snel voor financiële problemen

03 juli 2024

Onverwachte kosten kunnen voor aanzienlijke problemen zorgen in Nederlandse huishoudens.


Alles wat je moet weten over lijfrente

27 juni 2024

Lijfrente is een financieel product waar veel mensen vragen over hebben, omdat het een complexe materie kan zijn om volledig te begrijpen en toe te passen in persoonlijke financiële planning.


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.



geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl