Je bent hier: Home > Nieuws > Spaargeld omzetten in goud voor vrouw geen succes

Spaargeld omzetten in goud voor vrouw geen succes

Spaargeld omzetten in goud voor vrouw geen succes

08 november 2013 - door Redactie

Sparen kan op verschillende manieren. Een van de veiligste en slimste manieren is om je spaargeld vast te zetten op de bank. Zeker als je je geld op een spaardeposito zet, ontvang je veel rente over je geld.

Soms is het echter geen optie om je geld op te bank te laten staan. Een Amerikaanse man zette onlangs al zijn spaargeld om in goud. Hij had zijn spaargeld altijd op de bank staan, maar besloot dat dit niet langer rendabel voor hem was. Zijn vrouw had hem namelijk verlaten en hij was hier erg kwaad om. Zo kwaad, dat hij besloot om al zijn spaargeld te gebruiken voor het kopen van goud, zodat hij geen alimentatie aan zijn ex-vrouw kon betalen. Een rechter had besloten dat hij zijn ex-vrouw, met wie hij 25 jaar getrouwd was, 3.000 dollar per maand aan alimentatie moest gaan betalen.

De man vond dat een bijzonder slecht idee en zette zijn spaargeld (360.000 euro) om in goud-en zilverstaven. Vervolgens heeft hij de staven ‘weggegooid’, althans dit beweerde hij. Hij zegt dat hij de staven achter een motel heeft weggegooid en daarom nu geen geld meer heeft om zijn ex-vrouw te betalen.

Overigens had de man eerst geprobeerd om het geld bij de bank op te nemen, maar dit mocht niet van de bank. Als dit plan wel was gelukt, vertelde de man, had hij het geld aan iedereen uitgedeeld. Alles om het geld maar niet te hoeven betalen aan zijn vrouw. Het goud is nog nergens teruggevonden.

Wil jij liever wel je geld op een spaardeposito zetten in plaats van je geld ‘weggooien’? Kijk dan hier: vergelijk spaarrekeningen.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl