Je bent hier: Home > Nieuws > Meer geld over om te sparen

Meer geld over om te sparen

Meer geld over om te sparen

22 januari 2014 - door Redactie

Loonstrookverwerker ADP gaf onlangs basis van eigen berekeningen aan dat veel werknemers dit jaar meer geld over houden na belastingaftrek.

Volgens ADP gaan werknemers die een laag of een middeninkomen hebben hier vooral iets van merken. Mensen die tot 1750 euro per maand verdienen zullen de grootste loonstijging zien. Met een salaris ongeveer gelijk aan die van het minimumloon houden mensen al gauw 55 euro per maand meer over. Dit komt door een hogere heffingskorting en doordat de belasting in de eerste schijf verlaagd is.

Ook gepensioneerden hoeven dit jaar over het algemeen minder belasting te betalen, doordat er een lagere premie voor de zorgverzekeringswet wordt gerekend en omdat de belasting op de eerste schijf ook voor veel van hen verlaagd is.

Wie meer dan gemiddeld verdient, die gaat er wel op achteruit. Mensen die een maandinkomen rond de 6500 euro hebben, gaan er bijvoorbeeld ruim 50 euro op achteruit.Mensen die een technische sector werken gaan fors minder betalen aan hun pensioenpremies. Zo gaan werknemers uit deze branche die modaal verdienen ongeveer 50 euro per maand minder aan premie betalen. Overigens neemt de arbeidskorting dit jaar af voor werknemers die over 2013 meer dan 40.248 euro verdiend hebben.

De mensen die dit jaar meer geld overhouden, doen er verstandig aan dit geld opzij te zetten en er op deze manier rente over te ontvangen.

De hoogste spaarrente en het spaardeposito met de hoogste rente vindt u hier: Hoogste spaarrente en hoogste rente spaardeposito.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl