Je bent hier: Home > Nieuws > Ouders schenken nog even veel

Ouders schenken nog even veel

Ouders schenken nog even veel

31 januari 2014 - door Redactie

Sinds een tijdje mogen ouders tot €100.000 belastingvrij schenken aan hun kinderen, als het geld vervolgens gebruikt wordt voor de aankoop of verbetering van een woning. Deze nieuwe regeling heeft er echter niet voor gezorgd dat ouders meer zijn gaan sc

De ING onderzocht of ouders meer zijn gaan schenken nu zij tot €100.000 belastingvrij aan kinderen mogen schenken. Voorwaarde voor deze schenking is dat de kinderen het geld gebruiken voor een restschuld aan het huis, een aankoop van een woning of het verbouwen van het huis. Maar twee procent van de Nederlandse huishoudens heeft zich laten beïnvloeden door deze nieuwe regel, zo kwam uit het onderzoek van ING.

De regeling geldt nog tot het einde van 2014, dus wellicht dat alsnog veel mensen van plan zijn gebruik te maken van deze regeling. Ook dit onderzocht de ING. 1% van de ondervraagden zegt dat ze vóór december 2014 nog van plan zijn een schenking te doen, terwijl zij dit zonder de nieuwe regeling niet gedaan zouden hebben. Ook zeggen veel mensen dat ze nu meer zullen gaan schenken dan wanneer de regeling niet van kracht was.

De meeste mensen schenken helemaal niet aan hun kinderen. Ruim 80% gaf aan geen schenkingen te doen. Ongeveer 15% gaf aan dat zij dit jaar evenveel zullen gaan schenken als dat ze van plan waren, ondanks de regeling. Maar zeven procent van de huishoudens is van plan om meer te gaan schenken dan dat ze oorspronkelijk van plan waren.

Het spaargeld niet schenken, maar op de bank zetten? Dan is een spaardeposito verstandig, hier krijgt u doorgaans namelijk meer rente dan op een normale spaarrekening. Om spaardeposito’s met elkaar te vergelijken kunt u hier terecht voor het maken van een vergelijking tussen de grootste spaarbanken: Vergelijk spaarrente.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl