Je bent hier: Home > Nieuws > Waar betaalt u het minste voor een betaalrekening?

Waar betaalt u het minste voor een betaalrekening?

Waar betaalt u het minste voor een betaalrekening?

07 februari 2014 - door Redactie

Uw geld parkeren bij de bank brengt helaas kosten met zich mee. Voor een betaalrekening wordt aan de meeste mensen geld gevraagd door alle banken. Bij welke bank betaalt u het minste voor een betaalrekening?

Hoeveel geld u op de bank heeft staan, maakt voor de prijs van een betaalrekening niet uit. Iedereen betaalt hetzelfde vaste bedrag voor een betaalrekening. Hierop zijn wel een aantal uitzonderingen. Bij de meeste banken hoeven studenten, kinderen en jongeren geen geld te betalen voor hun betaalrekening. De prijs voor de betaalrekeningen is door een aantal banken met ingang van 2014 verhoogd. Teveel geld betalen voor een betaalrekening is natuurlijk zonde, dus deed de Telegraaf onderzoek naar de kosten van een betaalrekening per bank.

Uit dit onderzoek kwam dat de prijs van een betaalrekening vaak afhangt van de extra services die banken bieden. Zo kunt u bij grote banken zoals de Rabobank, ING en ABN Amro kiezen uit een aantal soorten betaalrekeningen. U kunt dan kiezen voor een goedkopere betaalrekening, waarbij u weinig extra’s krijgt, of een uitgebreide betaalrekening waar u wel iets meer voor moet betalen. Een extraatje kan bijvoorbeeld zijn dat u geen extra geld hoeft te betalen wanneer u buiten Europa geld wilt pinnen of dat u meerdere betaalpassen krijgt.

Er zijn drie banken die rente geven over het bedrag dat er op uw betaalrekening staat, namelijk SNS Bank, Knab en de ASN bank. Deze rente is echter wel te verwaarlozen, u ontvangt op een spaardeposito bijvoorbeeld veel meer rente. Wat ook erg verschilt per bank, is de kosten voor roodstand. Bij ABN Amro bent u het duurste uit als u rood staat, bij Knab bent u het goedkoopst uit.

De goedkoopste betaalrekening vind u bij de ASN bank. U kunt hier al terecht voor €15,- per jaar. Het ING betaalpakket kost €17,40 per jaar en op de derde plaats eindigt het Rabobank Directpakket met een prijs van €20,40,-. De drie duurste pakketten kunnen eveneens gevonden worden bij de Rabobank (Rabobank Riantpakket €66,-) en de ING (ING Royaalpakket €65,-). Het duurste pakket is de Knab Premium betaalrekening, waar u €180,- per jaar voor moet neerleggen.

Wilt u uw geld niet op uw betaalrekening, maar op een spaardeposito hebben staan? Vergelijk dan hier spaardeposito’s: Vergelijk hier spaardeposito’s.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl