Je bent hier: Home > Nieuws > Waar betaalt u het minste voor een betaalrekening?

Waar betaalt u het minste voor een betaalrekening?

Waar betaalt u het minste voor een betaalrekening?

07 februari 2014 - door Redactie

Uw geld parkeren bij de bank brengt helaas kosten met zich mee. Voor een betaalrekening wordt aan de meeste mensen geld gevraagd door alle banken. Bij welke bank betaalt u het minste voor een betaalrekening?

Hoeveel geld u op de bank heeft staan, maakt voor de prijs van een betaalrekening niet uit. Iedereen betaalt hetzelfde vaste bedrag voor een betaalrekening. Hierop zijn wel een aantal uitzonderingen. Bij de meeste banken hoeven studenten, kinderen en jongeren geen geld te betalen voor hun betaalrekening. De prijs voor de betaalrekeningen is door een aantal banken met ingang van 2014 verhoogd. Teveel geld betalen voor een betaalrekening is natuurlijk zonde, dus deed de Telegraaf onderzoek naar de kosten van een betaalrekening per bank.

Uit dit onderzoek kwam dat de prijs van een betaalrekening vaak afhangt van de extra services die banken bieden. Zo kunt u bij grote banken zoals de Rabobank, ING en ABN Amro kiezen uit een aantal soorten betaalrekeningen. U kunt dan kiezen voor een goedkopere betaalrekening, waarbij u weinig extra’s krijgt, of een uitgebreide betaalrekening waar u wel iets meer voor moet betalen. Een extraatje kan bijvoorbeeld zijn dat u geen extra geld hoeft te betalen wanneer u buiten Europa geld wilt pinnen of dat u meerdere betaalpassen krijgt.

Er zijn drie banken die rente geven over het bedrag dat er op uw betaalrekening staat, namelijk SNS Bank, Knab en de ASN bank. Deze rente is echter wel te verwaarlozen, u ontvangt op een spaardeposito bijvoorbeeld veel meer rente. Wat ook erg verschilt per bank, is de kosten voor roodstand. Bij ABN Amro bent u het duurste uit als u rood staat, bij Knab bent u het goedkoopst uit.

De goedkoopste betaalrekening vind u bij de ASN bank. U kunt hier al terecht voor €15,- per jaar. Het ING betaalpakket kost €17,40 per jaar en op de derde plaats eindigt het Rabobank Directpakket met een prijs van €20,40,-. De drie duurste pakketten kunnen eveneens gevonden worden bij de Rabobank (Rabobank Riantpakket €66,-) en de ING (ING Royaalpakket €65,-). Het duurste pakket is de Knab Premium betaalrekening, waar u €180,- per jaar voor moet neerleggen.

Wilt u uw geld niet op uw betaalrekening, maar op een spaardeposito hebben staan? Vergelijk dan hier spaardeposito’s: Vergelijk hier spaardeposito’s.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.


Bunq is winstgevend

23 februari 2023

De neobank bunq is er in geslaagd om winstgevend te worden in het laatste kwartaal van 2022.


Tips om eerder te stoppen met werken

03 februari 2023

Waar sommigen ervan houden om te werken, geldt dit voor velen niet. Het liefst gaan zij zo snel mogelijk met pensioen.


Jaar van herstel voor huishoudens

30 januari 2023

Vergeleken met het jaar 2022 gaan er dit jaar veel huishoudens op financieel gebied weer op vooruit.


Sparen voor een uitje

26 december 2022

We hebben allemaal nood aan een beetje ontspanning en dat hoeft niet altijd veel geld te kosten...geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl