Je bent hier: Home > Nieuws > Salarisverhoging niet het belangrijkst voor vrouw

Salarisverhoging niet het belangrijkst voor vrouw

Salarisverhoging niet het belangrijkst voor vrouw

17 februari 2014 - door Redactie

Vaak denken mensen dat salarisverhoging erg belangrijk is, voor mannen en voor vrouwen. Uit onderzoek blijkt nu dat alhoewel de Nederlandse vrouw salarisverhoging heus wel prettig vindt, salarisverhoging niet op de eerste plaats komt.

Liever heeft dan salarisverhoging krijgt de Nederlandse vrouw namelijk een schouderklopje. Onderzoek van Professional Women’s Network wijst dit uit. 70 procent van de Nederlandse respondenten gaf aan dat ze haar werkgever niet om salarisverhoging vraagt. Onder Europese vrouwen ligt dit percentage op 66%. De Nederlandse vrouw vraagt dus minder snel om meer geld, dan dat in de rest van Europa het geval is. Van de Nederlandse vrouwen geeft 67% aan dat ze liever willen dat zij waardering krijgen voor het werk dat zij doen door hun werkgever. Wellicht komt het mede door deze instelling dat vrouwen nog altijd minder salaris ontvangen voor hetzelfde werk als een mannelijke collega. Vrouwen in Nederland zijn wel erg zelfstandig en driekwart van de vrouwen levert een gelijke bijdrage of meer bij aan het huishouden. Ook is bijna de helft van de vrouwen die aan het onderzoek meededen kostwinnaar.

Opvallend is dat de Nederlandse vrouw niet goed weet hoeveel geld zij nog zal ontvangen wanneer zij met pensioen gaat. Ongeveer 35% van de Nederlandse vrouwen heeft een pensioenplan, terwijl meer dan de helft van de vrouwen in de rest van Europa dat heeft. Ook werken er minder vrouwen fulltime in Nederland dan in andere Europese landen.

Wel alvast sparen voor een pensioen? Met een spaardeposito bouw je al snel een enorm bedrag aan rente op. Vergelijk de spaarrente’s hier met elkaar.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl