Je bent hier: Home > Nieuws > Beste spaarrekening 2013

Beste spaarrekening 2013

Beste spaarrekening 2013

20 november 2012 - door Redactie

Het jaar 2012 is al weer bijna voorbij. Een jaar met veel gebeurtenissen: spaarrentes die dalen, koopkracht gaat achteruit , het eigen risico voor de zorgverzekering is met meer dan €100 verhoogd en tot slot is er een nieuw kabinet.

Het kabinet heeft in oktober een definitief regeerakkoord gepubliceerd en door de publicatie van het regeerakkoord staan er nog meer veranderingen te wachten voor de komende jaren. Reden genoeg om te gaan sparen in 2013!

Het is fijn om een centje achter de hand te hebben. Bijvoorbeeld wanneer er een noodzakelijk huishoudelijk apparaat ermee stopt. Kleding wassen in een teiltje met water, dat is niet meer van deze tijd. En dan voor alle werkende. Zal er nog een redelijk pensioen voor u zijn, wanneer u de 67 jaar passeert. Waarschijnlijk ligt de leeftijd wanneer u met pensioen kan dan alweer een stuk hoger. Het is fijn dat u dan een redelijk gevulde spaarrekening heeft waar u op kan terugvallen. Het leven is steeds luxer geworden. We willen steeds meer leuke dingen doen en dat kost geld. Nog meer redenen om te gaan sparen in 2013!

Om zoveel mogelijk rendement uit uw spaarrekening te halen is een hoge spaarrente noodzakelijk. De spaarrentes op de spaarrekeningen verschillen per bank. Een spaardeposito heeft over het algemeen een hogere rente dan een vrij opneembare spaarrekening. Welke spaarbank of spaarrekening is het beste voor 2013?

Spaardeposito
Bigbank staat bekend om de hoge rentes. Op dit moment heeft zij een rente tot 4,2%*. Het nadeel is dat het een spaarbank uit Estland is en om die reden niet is aangesloten bij het Nederlands garantiestelsel. NIBC Direct en Centraal Beheer horen ook vaak bij de banken met de hoogste rente. Op dit moment hebben zij een rente die oploopt tot 4%*. Het voordeel van NIBC Direct is dat u geen minimuminleg heeft in tegenstelling tot Centraal Beheer die een minimuminleg van €500.- hanteert. Als we kijken naar een spaardeposito voor 1 jaar dan heeft Moneyou de hoogste rente op dit moment, namelijk 2,6%*. Hierbij is wel een minimuminleg verplicht van €500.-. Aegon en Credit Europe Bank horen bij de middenmoot als het gaat om de hoogte van de spaarrente. Wel kan u bij Credit Europe Bank al terecht voor een spaardeposito voor 6 maanden en Aegon heeft geen minimuminleg.
*Spaarrentes november 2012.

Spaarrekening
WestlandUtrecht heeft op dit moment de hoogste rente op de vrij opneembare spaarrekening met 2,5%*. Het is een variabele rente die elk moment aangepast kan worden. Reaal is ook een spaarbank die over het algemeen aantrekkelijke rentes heeft op de vrij opneembare spaarrekening. Op dit moment heeft Reaal een rente van 2,45%*.
*Spaarrentes november 2012.

Duurzame bank
ASN Bank is een interessante bank, omdat het een duurzame bank is. Zij zorgen voor een goed rendement voor de klant, maar denken daarbij ook aan het milieu en maatschappij. De rente van ASN Bank ligt bij de middenmoot.

Een goed voornemen voor het nieuwe jaar 2013: vind de beste spaarrente! De spaarrentes kunnen elk moment veranderen. Vooral voor de vrij opneembare spaarrekeningen. Deze rentes zijn variabel. Kortom om de beste spaarrekening 2013 te vinden, adviseren wij u vooral te vergelijken.

Vergelijk spaarrekeningen en vind de beste spaarrekening 2013.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.


Bunq is winstgevend

23 februari 2023

De neobank bunq is er in geslaagd om winstgevend te worden in het laatste kwartaal van 2022.


Tips om eerder te stoppen met werken

03 februari 2023

Waar sommigen ervan houden om te werken, geldt dit voor velen niet. Het liefst gaan zij zo snel mogelijk met pensioen.


Jaar van herstel voor huishoudens

30 januari 2023

Vergeleken met het jaar 2022 gaan er dit jaar veel huishoudens op financieel gebied weer op vooruit.


Sparen voor een uitje

26 december 2022

We hebben allemaal nood aan een beetje ontspanning en dat hoeft niet altijd veel geld te kosten...geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl