Je bent hier: Home > Nieuws > Mannen sparen minder goed dan vrouwen

Mannen sparen minder goed dan vrouwen

Mannen sparen minder goed dan vrouwen

11 maart 2014 - door Redactie

Mannen kunnen minder goed sparen van vrouwen, vindt ongeveer de helft van de Nederlanders. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Mediaxplain. Het onderzoek werd uitgevoerd onder duizend Nederlandse volwassenen.

Bij de meeste Nederlandse huishoudens is het zo dat de vrouw over het huishoudgeld gaat. Mannen houden zich qua geld meer bezig met de belastingaangifte of de pensioenvoorziening. In de meeste huishoudens gaan de man en de vrouw samen over de financiën. De meeste ondervraagden vinden dat vrouwen en mannen ongeveer even goed met geld om kunnen gaan. Ook geeft een ruime meerderheid aan dat geldzaken eerst met de partner besproken worden voordat ze een beslissing maken. 56% van de ondervraagden vindt dat de inkomsten en uitgaven de verantwoordelijkheid van de man en de vrouw samen is. Dit geldt bijvoorbeeld voor verzekeringen, pensioenen en de belastingaangifte. Ook gaat dit op voor grote aankopen, bijna altijd beslissen partners hier samen over.

Ongeveer de helft van de ondervraagden spaart. Meestal wordt het spaargeld gebruikt voor een vakantie, voor later, een studie voor de kinderen of huishoudelijke apparatuur. Bijna de helft van de ondervraagden meent dat vrouwen betere spaarders zijn dan mannen. Of dit ook werkelijk zo is, is niet bekend.

Mannen en vrouwen hebben wellicht ander spaargedrag, maar wel willen beiden de hoogst mogelijke rente over hun spaargeld ontvangen. Om de hoogste spaarrente te vinden is het handig om spaarrente van spaarbanken te vergelijken. Dit kan op de volgende pagina: spaarrente vergelijken.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl