Je bent hier: Home > Nieuws > Een 5 jaar langere looptijd om de last te verlagen

Een 5 jaar langere looptijd om de last te verlagen

Een 5 jaar langere looptijd om de last te verlagen

01 oktober 2017 - door Redactie

Goed nieuws voor mensen die moeite hebben met het ophoesten van de maandtermijnen van een consumptief krediet. Vanaf september 2017 is het namelijk mogelijk om dit krediet te verlengen.

Normaal gesproken bieden de kredietverstrekkers van consumptieve kredieten een looptijd van maximaal 120 maanden. Interbank biedt mensen met een dergelijk krediet nu de mogelijkheid om deze over te sluiten en te profiteren van een 5 jaar langere looptijd. Dit kan uitkomst bieden aan mensen die moeite hebben met het voldoen van de huidige maandlast van het consumptieve krediet.

Oversluiten wordt voor meer mensen mogelijk

De aanbieder heeft niet alleen de maximale looptijd verlengd met maar liefst 60 maanden. Hiernaast heeft de kredietverstrekker ook de voorwaarden versoepeld, waardoor meer mensen voor deze langere looptijd in aanmerking kunnen komen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet aan te kunnen tonen dat je een vast inkomen hebt om de lening over te kunnen sluiten. Wanneer je kunt aantonen dat je je huidige maandlast voor het consumptief krediet kunt betalen is dit voor de kredietverstrekker voldoende bewijs om de lening te mogen oversluiten naar een langere looptijd.

Ideaal voor meer ademruimte

Voor veel mensen zal deze nieuwe mogelijkheid op het gebied van leningen een echte verademing zijn. Er zijn namelijk veel mensen die de maandlasten van hun consumptief krediet maar amper kunnen voldoen. Voor deze mensen is het natuurlijk ideaal om de maandlasten behoorlijk te kunnen verlagen door de looptijd van het krediet met 60 maanden te verlengen. Toch is het niet aan te raden om dit te doen wanneer je de maandlasten wel relatief gemakkelijk kunt voldoen. Uiteindelijk verleng je het aantal termijnen natuurlijk ook wel met 60 stuks. Je zit 5 jaar langer aan maandlasten van een krediet vast. Het is dan ook wel de moeite waard om er eerst goed over na te denken.

Drie belangrijke punten

Meer mensen hebben kans om in aanmerking te komen voor het oversluiten naar een consumptief krediet met een langere looptijd. Hierbij moet er wel met drie belangrijke punten rekening gehouden worden. Er gelden namelijk enkele beperkingen. Op de eerste plaats mag je niet werken als ZZP’er en daarnaast is het ook niet toegestaan om een extra krediet bij te sluiten. Tot slot moet je er rekening mee houden dat je na het oversluiten niet meer boetevrij af kunt lossen. Je kunt de looptijd dus niet zelf weer inkorten door sneller af te betalen.

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl