Je bent hier: Home > Nieuws > Funding Circle is beste crowdfundplatform 2018

Funding Circle is beste crowdfundplatform 2018

Funding Circle is beste crowdfundplatform 2018

15 november 2018

Vorige week werden de Cashcow Awards 2018 uitgereikt. In de categorie crowdfunding ging Funding Circle met de hoofdprijs naar huis.

De Cashcow Awards werden voor de derde keer uitgereikt tijdens de BeleggersFair in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Het gaat over een initiatief van Cash magazine, Cashcow.nl en beleggersclub Bull Up. Heel wat ondernemingen en personen werden genomineerd in acht categorieën. Meer dan 1800 mensen brachten hun stem uit en verkozen zo de winnaars.

In de categorie crowdfunding waren Funding Circle, Collin Crowdfund, Duurzaaminvesteren, Kapitaal Op Maat en Geldvoorelkaar genomineerd. Funding Circle nam de prijs mee naar huis en wordt zo beloond voor de miljoenen aan zakelijke leningen die dit jaar al in Nederland werden verstrekt.

Funding Circle is wereldwijd actief met een online marktplaats voor zakelijke kredieten. Op dit platform kunnen particuliere investeerders zelf kiezen in welke projecten ze hun spaargeld investeren. Daar staat een erg mooie vergoeding tegenover van al gauw 6% of meer. Langs de andere kant staan de ondernemers die op enkele minuten tijd een lening aanvraag kunnen indienen zonder de rompslomp van traditionele banken. Binnen de 24u weten ze al of hun project goedgekeurd wordt en financiering zal krijgen.

In de andere categorieën van de Cashcow Awards vielen ondermeer DEGIRO en BinckBank in de prijzen als respectievelijk beste broker en beste online vermogensbeheerder.


Laatste artikels over Leningen


Duizenden euro's besparen door het oversluiten van een lening

19 juni 2019

Heb je in het verleden meerdere leningen afgesloten waarover je nu veel kosten betaalt? Door het samenvoegen van verschillende afgesloten leningen ben je weer in het bezit van een enkele lening met een gunstig rentetarief en een voordelige looptijd.
Lees meer


Steeds minder hypotheken met betalingsachterstand

18 mei 2019

Op een half jaar tijd daalde het aantal hypotheken met betaalachterstand verder. Sinds 2015 gaat het over zo'n 40.000 mensen die hun achterstand konden wegwerken.
Lees meer


Ondernemers vinden banken niet innovatief

10 mei 2019

De Nederlandse MKB ondernemers zien een rooskleurige toekomst voor de jonge fintech spelers. De traditionele banken krijgen het volgens hen nog zwaar te verduren.
Lees meer


Vers geld voor kleine Nederlandse ondernemingen

22 april 2019

De website voor zakelijk krediet Funding Circle krijgt een injectie van 100 miljoen euro van de Europese Investeringsbank, om uit te lenen aan Nederlandse en Duitse ondernemingen. 
Lees meer


Een zakelijk krediet voor een auto

07 februari 2019

Startende ondernemers die een auto willen financieren met een zakelijk krediet zonder jaarcijfers kunnen zich wenden tot een digitale speler op de markt.
Lees meer
geld lenen kost geld