Je bent hier: Home > Nieuws > Hoe kan ik makkelijker rondkomen met mijn inkomen?

Hoe kan ik makkelijker rondkomen met mijn inkomen?

Hoe kan ik makkelijker rondkomen met mijn inkomen?

17 januari 2019 - door Redactie

Ondanks dat het in 2019 goed gaat met de Nederlandse economie, zijn er nog steeds honderdduizenden gezinnen die moeten rondkomen van een inkomen op bijstandsniveau.

Hier zijn ook veel gezinnen met kinderen bij. Een gezin leeft in armoede als er jaarlijks minder dan zo’n 22.000 euro te besteden is. Een gemiddeld gezin waarvan één of beide ouders werken heeft vaak het dubbele te besteden aan inkomen. Als je een laag inkomen hebt, dan zijn er wel een paar opties om te bezuinigen.

Loop je abonnementen na

Als je abonnementen hebt op tijdschriften, voor je smartphone of anderszins, dan is het verstandig om hier kritisch naar te kijken. Is het echt nodig dat je ieder jaar een nieuwe smartphone hebt? En als dat al nodig is, moet dat dan perse het nieuwste model zijn? Lees je de tijdschriften nog wel waar je op geabonneerd bent of verdwijnen ze vaak niet of nauwelijks gelezen bij het oud papier? Als je uitrekent hoeveel geld je maandelijks aan abonnementen kwijt bent dan schrik je misschien. Kijk hier eens goed naar en kijk of er wat kan worden geschrapt of bekijk of er een goedkoper alternatief is.

Neem contact op met je internetprovider

Bijna iedereen heeft thuis een internetabonnement, vaak in combinatie met vaste telefoon en televisie. Hier betaal je maandelijks vaak een flink bedrag voor. Misschien kun je je vaste telefoon laten vervallen als iedereen in huis een smartphone heeft. Maar je kunt ook eens een telefoontje plegen naar je provider en aankondigen dat je overweegt om over te stappen. Providers willen hun klanten niet kwijt, de concurrentie is vaak moordend. De kans is dan ook groot dat je een aanbod krijgt voor korting als je toezegt het komend jaar niet over te stappen. Dat kan zomaar een paar honderd euro per jaar schelen. En krijg je geen korting? Dan loont overstappen vaak de moeite.

Probeer te sparen

Hoe moeilijk het misschien ook is als je het financieel niet breed hebt, probeer toch te sparen. Al is het maar 25 euro in de maand. Door dit bedrag maandelijks op een spaarrekening te laten overboeken bouw je toch een spaarpotje op wat je kunt aanspreken als de wasmachine stuk gaat of er een andere grotere uitgave moet worden gedaan. Als sparen echt niet lukt en je moet geld gaan lenen voor een onverwachte aankoop of uitgave, dan ben je hoe dan ook duurder uit omdat je voor zo’n lening natuurlijk rente betaalt. Daar komt bij dat reguliere banken doorgaans geen leningen verstrekken aan mensen met een laag inkomen omdat dit financieel niet verantwoord is. Je komt dan al snel terecht bij niet geheel bonafide lening verstrekkers die torenhoge rentes in rekening brengen.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl