Je bent hier: Home > Nieuws > Tweetaks is er volgend jaar al

Tweetaks is er volgend jaar al

Tweetaks is er volgend jaar al

30 november 2019

De belastingschijven zouden in 2021 verlaagd worden naar slechts twee schijven, maar het kabinet Rutte 3 voert dit volgend jaar al in.

In Nederland wordt al jaren gewerkt met 4 belastingschijven voor de inkomstenbelasting. In het regeerakkoord van Rutte 3 werd afgesproken om het belastingstelsel te vereenvoudigen en nog maar twee belastingschijven over te houden voor wie de AOW leeftijd nog niet bereikt heeft. Wie ouder is dan de AOW leeftijd zal nog in drie belastingschijven kunnen vallen.

Vanaf 2020 zijn er dus maar twee belastingtarieven voor wie aan het werk is: 37,35% voor het inkomen onder de €68.507 en 49,50% voor het deel daarboven. Er zal gesproken worden over een basistarief en een toptarief.

De tarieven zullen ook dalen tegenover 2019. Op je inkomsten tot €68.507 betaal je nu nog 38,10% belasting. Op het deel daarboven betaal je zelfs 51,75%.


Laatste artikels over Belastingen


De boekhouding is een verplicht nummer

07 januari 2021

Elke zelfstandige krijgt er mee te maken; de boekhouding. Het is dikwijls geen favoriete bezigheid, maar het is zelfs verplicht om een correcte financiële administratie te voeren. De belastingdienst stelt het als voorwaarde dat de aangiften correct worden gedaan.
Lees meer


Belastingdienst kan massa bezoekers niet bedienen

02 maart 2020

Op de allereerste dag hebben al 410.000 mensen hun belastingaangifte online ingevuld. Door de drukte was inloggen evenwel onmogelijk voor heel wat mensen.
Lees meer


Welke kosten kan ik als zzp'er aftrekken?

09 maart 2019

Als zelfstandig ondernemer kun je bepaalde kosten aftrekken van je inkomsten als je aangifte doet voor de inkomstenbelasting.
Lees meer


Besparen op belastingen via bezwaar tegen WOZ-waarde

07 februari 2019

De waarde van jouw onroerende zaken wordt elk jaar door de gemeente vastgesteld. Deze WOZ-waarde heeft een impact op jouw onroerende zaak-belasting, maar ook op de waterschaps-, vermogens- en inkomstenbelasting.
Lees meer