Je bent hier: Home > Nieuws > Tweetaks is er volgend jaar al

Tweetaks is er volgend jaar al

Tweetaks is er volgend jaar al

30 november 2019

De belastingschijven zouden in 2021 verlaagd worden naar slechts twee schijven, maar het kabinet Rutte 3 voert dit volgend jaar al in.

In Nederland wordt al jaren gewerkt met 4 belastingschijven voor de inkomstenbelasting. In het regeerakkoord van Rutte 3 werd afgesproken om het belastingstelsel te vereenvoudigen en nog maar twee belastingschijven over te houden voor wie de AOW leeftijd nog niet bereikt heeft. Wie ouder is dan de AOW leeftijd zal nog in drie belastingschijven kunnen vallen.

Vanaf 2020 zijn er dus maar twee belastingtarieven voor wie aan het werk is: 37,35% voor het inkomen onder de €68.507 en 49,50% voor het deel daarboven. Er zal gesproken worden over een basistarief en een toptarief.

De tarieven zullen ook dalen tegenover 2019. Op je inkomsten tot €68.507 betaal je nu nog 38,10% belasting. Op het deel daarboven betaal je zelfs 51,75%.


Laatste artikels over Belastingen


Welke kosten kan ik als zzp'er aftrekken?

09 maart 2019

Als zelfstandig ondernemer kun je bepaalde kosten aftrekken van je inkomsten als je aangifte doet voor de inkomstenbelasting.
Lees meer


Besparen op belastingen via bezwaar tegen WOZ-waarde

07 februari 2019

De waarde van jouw onroerende zaken wordt elk jaar door de gemeente vastgesteld. Deze WOZ-waarde heeft een impact op jouw onroerende zaak-belasting, maar ook op de waterschaps-, vermogens- en inkomstenbelasting.
Lees meer


Miljoenenverliezen door stakingen

06 januari 2019

Sinds er vakbonden zijn wordt er gestaakt. Er wordt gestaakt om meer salaris te eisen of om maatregelen af te dwingen voor het verlagen van de werkdruk of het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.
Lees meer


Nog maar twee belastingschijven vanaf 2021

25 september 2018

De huidige 4 schijven worden vervangen door een tweeschijvenstelsel. Ook in 2019 zal er al een belangrijke wijziging zijn in de belastingschijven.
Lees meer