Je bent hier: Home > Nieuws > Belastingdienst kan massa bezoekers niet bedienen

Belastingdienst kan massa bezoekers niet bedienen

Belastingdienst kan massa bezoekers niet bedienen

02 maart 2020 - door Redactie

Op de allereerste dag hebben al 410.000 mensen hun belastingaangifte online ingevuld. Door de drukte was inloggen evenwel onmogelijk voor heel wat mensen.

Binnen de twee minuten nadat de virtuele deuren werden geopend in de nacht van zaterdag op zondag, kwam de eerste belastingaangifte al binnen. Deze persoon diende zijn aangifte in net na middernacht en kon nog probleemloos werken. Maar tijdens de dag werd het veel drukker en regende het klachten van belastingbetalers.

Vorig jaar werden er op de eerste dag 470.000 aangiftes verwerkt. Dat is dit jaar niet gelukt. De website van de Belastingdienst is voorzien om 100.000 mensen tegelijk te bedienen, maar op sommige momenten probeerden nog meer mensen in te loggen. Het duurde daarom lang voor de persoonlijke gegevens werden ingeladen en bij veel mensen lukte het helemaal niet. Doordat ook zij opnieuw probeerden in te loggen, kwam er nog meer druk op de systemen.

Op de website allestoringen.nl kwamen duizenden klachten binnen van mensen die niet konden inloggen. De Belastingdienst vroeg daarom om het op een later moment nogmaals opnieuw te proberen.

Voor het berekenen van de inkomstenbelasting uit het jaar 2019 wordt nog gewerkt met 4 belastingschijven. Vanaf 2020 zijn er slechts 2 belastingschijven.


Laatste artikels over Belastingen


8 jaar cel geëist tegen Shakira voor belastingfraude

30 juli 2022

Het openbare ministerie van Spanje heeft een gevangenisstraf van minstens 8 jaar geëist tegen de Colombiaanse popster Shakira.
Lees meer


De boekhouding is een verplicht nummer

07 januari 2021

Elke zelfstandige krijgt er mee te maken; de boekhouding. Het is dikwijls geen favoriete bezigheid, maar het is zelfs verplicht om een correcte financiële administratie te voeren. De belastingdienst stelt het als voorwaarde dat de aangiften correct worden gedaan.
Lees meer


Tweetaks is er volgend jaar al

30 november 2019

De belastingschijven zouden in 2021 verlaagd worden naar slechts twee schijven, maar het kabinet Rutte 3 voert dit volgend jaar al in.
Lees meer


Welke kosten kan ik als zzp'er aftrekken?

09 maart 2019

Als zelfstandig ondernemer kun je bepaalde kosten aftrekken van je inkomsten als je aangifte doet voor de inkomstenbelasting.
Lees meer