Je bent hier: Home > Nieuws > Belastingdienst kan massa bezoekers niet bedienen

Belastingdienst kan massa bezoekers niet bedienen

Belastingdienst kan massa bezoekers niet bedienen

02 maart 2020 - door Redactie

Op de allereerste dag hebben al 410.000 mensen hun belastingaangifte online ingevuld. Door de drukte was inloggen evenwel onmogelijk voor heel wat mensen.

Binnen de twee minuten nadat de virtuele deuren werden geopend in de nacht van zaterdag op zondag, kwam de eerste belastingaangifte al binnen. Deze persoon diende zijn aangifte in net na middernacht en kon nog probleemloos werken. Maar tijdens de dag werd het veel drukker en regende het klachten van belastingbetalers.

Vorig jaar werden er op de eerste dag 470.000 aangiftes verwerkt. Dat is dit jaar niet gelukt. De website van de Belastingdienst is voorzien om 100.000 mensen tegelijk te bedienen, maar op sommige momenten probeerden nog meer mensen in te loggen. Het duurde daarom lang voor de persoonlijke gegevens werden ingeladen en bij veel mensen lukte het helemaal niet. Doordat ook zij opnieuw probeerden in te loggen, kwam er nog meer druk op de systemen.

Op de website allestoringen.nl kwamen duizenden klachten binnen van mensen die niet konden inloggen. De Belastingdienst vroeg daarom om het op een later moment nogmaals opnieuw te proberen.

Voor het berekenen van de inkomstenbelasting uit het jaar 2019 wordt nog gewerkt met 4 belastingschijven. Vanaf 2020 zijn er slechts 2 belastingschijven.

Finst

Laatste artikels over Belastingen


Haast 200.000 mensen doen geen belastingaangifte

08 augustus 2023

Zo'n 197.000 mensen hebben verzuimd om hun belastingaangifte van 2022 te doen.


8 jaar cel geëist tegen Shakira voor belastingfraude

30 juli 2022

Het openbare ministerie van Spanje heeft een gevangenisstraf van minstens 8 jaar geëist tegen de Colombiaanse popster Shakira.


De boekhouding is een verplicht nummer

07 januari 2021

Elke zelfstandige krijgt er mee te maken; de boekhouding. Het is dikwijls geen favoriete bezigheid, maar het is zelfs verplicht om een correcte financiële administratie te voeren. De belastingdienst stelt het als voorwaarde dat de aangiften correct worden gedaan.


Tweetaks is er volgend jaar al

30 november 2019

De belastingschijven zouden in 2021 verlaagd worden naar slechts twee schijven, maar het kabinet Rutte 3 voert dit volgend jaar al in.


Welke kosten kan ik als zzp'er aftrekken?

09 maart 2019

Als zelfstandig ondernemer kun je bepaalde kosten aftrekken van je inkomsten als je aangifte doet voor de inkomstenbelasting.


Besparen op belastingen via bezwaar tegen WOZ-waarde

07 februari 2019

De waarde van jouw onroerende zaken wordt elk jaar door de gemeente vastgesteld. Deze WOZ-waarde heeft een impact op jouw onroerende zaak-belasting, maar ook op de waterschaps-, vermogens- en inkomstenbelasting.


Miljoenenverliezen door stakingen

06 januari 2019

Sinds er vakbonden zijn wordt er gestaakt. Er wordt gestaakt om meer salaris te eisen of om maatregelen af te dwingen voor het verlagen van de werkdruk of het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.


Nog maar twee belastingschijven vanaf 2021

25 september 2018

De huidige 4 schijven worden vervangen door een tweeschijvenstelsel. Ook in 2019 zal er al een belangrijke wijziging zijn in de belastingschijven.



geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl