Je bent hier: Home > Nieuws > Geen spaarrente meer bij ABN Amro

Geen spaarrente meer bij ABN Amro

Geen spaarrente meer bij ABN Amro

13 januari 2020

Als eerste grootbank gaat ABN Amro vanaf 1 april geen rente meer uitkeren op de spaarrekeningen voor particulieren. Wie meer dan 2,5 miljoen euro op een spaarrekening heeft staan moet zelfs een strafrente betalen van 0,5%.

ABN Amro gaf nog 0,01% rente op een spaarrekening maar verlaagt dit nu helemaal naar 0%. Eerder werd er al beloofd dat er geen negatieve rentevoet zou aangerekend worden op spaarrekeningen met minder dan 100.000 euro. De bank houdt zich nu aan deze belofte en rekent alleen een strafrente aan van 0,5% op spaarrekeningen waar meer dan 2,5 miljoen euro op staat. Er worden hierdoor naar schatting zo'n 3.000 particulieren en 2.200 zakelijke klanten getroffen.

Het is nu uitkijken of de andere grootbanken zoals ING of Rabobank het voorbeeld van ABN Amro gaan volgen. Traditioneel gezien is er weinig verschil tussen de rentepercentages die de grootbanken hanteren. Zowel ING als Rabobank bieden momenteel ook slechts 0,01% rente op hun gewone spaarrekeningen. Bij Rabobank kan je nog wel 0,10% krijgen op een spaarrekening waarbij je 1 tot 3 maanden vooraf een geldopname moet aanvragen. Maar zoals we reeds eerder benadrukt hebben volstaat dit zelfs niet om de inflatie te compenseren.

Wie op zoek is naar een hoger rendement en bereid is om wat risico te nemen, kan overwegen om zelf geld uit te lenen. Dat kan zelfs via internet via een website als Fast Invest. Een andere mogelijkheid is beleggen in waardeaandelen die een aantrekkelijk dividend opleveren. In dat geval is het wel raadzaam om de goedkoopste broker te kiezen.


Laatste artikels over Sparen


Oplichters richten pijlen op ouderen

19 april 2020

Tijdens de coronacrisis komen er opvallend meer meldingen binnen van ouderen die opgelicht zijn. Criminelen profiteren van de angst en de onzekerheid.
Lees meer


Hoeveel spaargeld moet een gezin hebben?

19 maart 2020

Nederlanders zijn een spaarzaam volkje. We hebben graag een beetje zekerheid als het om de financiën gaat. Hoeveel spaargeld moet je eigenlijk hebben?
Lees meer


Dekkingsgraad pensioenfondsen onder druk

19 februari 2020

De Nederlandse pensioenfondsen zijn 2020 slecht gestart. De lage rente en het coronavirus doet de dekkingsgraad onder de 100% dalen.
Lees meer


Negatieve spaarrente treft goede doelen

11 februari 2020

De negatieve rentevoeten die banken aan professionele klanten willen aanrekenen, treffen ook de goede doelen.
Lees meer


Funding Circle zakelijke leningen nu toegankelijk via INretail 

05 februari 2020

Funding Circle en INretail hebben een samenwerkingsverband gesloten, waarbij INretail leden hun aanvraag voor een lening kunnen indienen via hun bedrijfsadviseur.
Lees meer