Je bent hier: Home > Nieuws > Geen spaarrente meer bij ABN Amro

Geen spaarrente meer bij ABN Amro

Geen spaarrente meer bij ABN Amro

13 januari 2020

Als eerste grootbank gaat ABN Amro vanaf 1 april geen rente meer uitkeren op de spaarrekeningen voor particulieren. Wie meer dan 2,5 miljoen euro op een spaarrekening heeft staan moet zelfs een strafrente betalen van 0,5%.

ABN Amro gaf nog 0,01% rente op een spaarrekening maar verlaagt dit nu helemaal naar 0%. Eerder werd er al beloofd dat er geen negatieve rentevoet zou aangerekend worden op spaarrekeningen met minder dan 100.000 euro. De bank houdt zich nu aan deze belofte en rekent alleen een strafrente aan van 0,5% op spaarrekeningen waar meer dan 2,5 miljoen euro op staat. Er worden hierdoor naar schatting zo'n 3.000 particulieren en 2.200 zakelijke klanten getroffen.

Het is nu uitkijken of de andere grootbanken zoals ING of Rabobank het voorbeeld van ABN Amro gaan volgen. Traditioneel gezien is er weinig verschil tussen de rentepercentages die de grootbanken hanteren. Zowel ING als Rabobank bieden momenteel ook slechts 0,01% rente op hun gewone spaarrekeningen. Bij Rabobank kan je nog wel 0,10% krijgen op een spaarrekening waarbij je 1 tot 3 maanden vooraf een geldopname moet aanvragen. Maar zoals we reeds eerder benadrukt hebben volstaat dit zelfs niet om de inflatie te compenseren.

Wie op zoek is naar een hoger rendement en bereid is om wat risico te nemen, kan overwegen om zelf geld uit te lenen. Dat kan zelfs via internet via een website als Fast Invest. Een andere mogelijkheid is beleggen in waardeaandelen die een aantrekkelijk dividend opleveren. In dat geval is het wel raadzaam om de goedkoopste broker te kiezen.


Laatste artikels over Sparen


Inflatie vreet rendement spaarrekening helemaal op

08 december 2019

De inflatie kwam in Nederland in november uit op 2,6%, gemeten ten opzichte van november vorig jaar. Door de lage rente op spaarrekeningen blijven spaarders zo verder verarmen.
Lees meer


Manieren om geld te besparen

05 december 2019

Iedereen wil extra geld overhouden of juist extra sparen, maar wat zijn nu de beste manieren om elke maand wat meer over te houden? Wij zetten een paar bespaarmogelijkheden op een rijtje. 
Lees meer


Besparen dankzij een handige app

26 november 2019

De bespaarapp Dyme maakt van de PSD2 richtlijn gebruik om mensen een duidelijk zicht te geven op hun vaste lasten.
Lees meer


Heeft sparen met deze lage spaarrente nog wel zin?

29 januari 2019

De rente is vandaag de dag nog steeds historisch laag. Je krijgt over je spaargeld nauwelijks nog een vergoeding. Is het dan wel zo verstandig om te sparen?
Lees meer
geld lenen kost geld