Je bent hier: Home > Nieuws > Geen spaarrente meer bij ABN Amro

Geen spaarrente meer bij ABN Amro

Geen spaarrente meer bij ABN Amro

13 januari 2020

Als eerste grootbank gaat ABN Amro vanaf 1 april geen rente meer uitkeren op de spaarrekeningen voor particulieren. Wie meer dan 2,5 miljoen euro op een spaarrekening heeft staan moet zelfs een strafrente betalen van 0,5%.

ABN Amro gaf nog 0,01% rente op een spaarrekening maar verlaagt dit nu helemaal naar 0%. Eerder werd er al beloofd dat er geen negatieve rentevoet zou aangerekend worden op spaarrekeningen met minder dan 100.000 euro. De bank houdt zich nu aan deze belofte en rekent alleen een strafrente aan van 0,5% op spaarrekeningen waar meer dan 2,5 miljoen euro op staat. Er worden hierdoor naar schatting zo'n 3.000 particulieren en 2.200 zakelijke klanten getroffen.

Het is nu uitkijken of de andere grootbanken zoals ING of Rabobank het voorbeeld van ABN Amro gaan volgen. Traditioneel gezien is er weinig verschil tussen de rentepercentages die de grootbanken hanteren. Zowel ING als Rabobank bieden momenteel ook slechts 0,01% rente op hun gewone spaarrekeningen. Bij Rabobank kan je nog wel 0,10% krijgen op een spaarrekening waarbij je 1 tot 3 maanden vooraf een geldopname moet aanvragen. Maar zoals we reeds eerder benadrukt hebben volstaat dit zelfs niet om de inflatie te compenseren.

Wie op zoek is naar een hoger rendement en bereid is om wat risico te nemen, kan overwegen om zelf geld uit te lenen. Dat kan zelfs via internet via een website als Fast Invest. Een andere mogelijkheid is beleggen in waardeaandelen die een aantrekkelijk dividend opleveren. In dat geval is het wel raadzaam om de goedkoopste broker te kiezen.


Laatste artikels over Sparen


Op zoek naar een woning? Maak de juiste financiële keuzes!

12 januari 2021

Voor de meeste mensen is het kopen van een huis de allergrootste uitgave die ze ooit in hun leven zullen doen. Dit is mogelijk ook het geval voor jou.
Lees meer


Let op, sparen kost geld

11 januari 2021

Wie een groot bedrag op een spaarrekening heeft staan, wordt steeds meer geconfronteerd met straftarieven in de vorm van een negatieve rente.
Lees meer


Snelste groei ooit voor Bunq

11 december 2020

In de eerste helft van 2020 heeft de mobiele bank Bunq de snelste groei ooit neergezet.
Lees meer


Soms is het moeilijkste aan geld besparen het beginnen

05 november 2020

Soms is het moeilijkste aan geld besparen het beginnen. Deze handige tips uit dit artikel voor het besparen van geld kan je helpen bij het ontwikkelen van een eenvoudige en realistische strategie.
Lees meer


Financiële problemen zijn een taboe

20 oktober 2020

In Nederland wordt niet gauw openlijk gepraat over financiële problemen. Dat blijkt uit een onderzoek van Rabobank.
Lees meer