Je bent hier: Home > Nieuws > Geen spaarrente meer bij ABN Amro

Geen spaarrente meer bij ABN Amro

Geen spaarrente meer bij ABN Amro

13 januari 2020 - door Redactie

Als eerste grootbank gaat ABN Amro vanaf 1 april geen rente meer uitkeren op de spaarrekeningen voor particulieren. Wie meer dan 2,5 miljoen euro op een spaarrekening heeft staan moet zelfs een strafrente betalen van 0,5%.

ABN Amro gaf nog 0,01% rente op een spaarrekening maar verlaagt dit nu helemaal naar 0%. Eerder werd er al beloofd dat er geen negatieve rentevoet zou aangerekend worden op spaarrekeningen met minder dan 100.000 euro. De bank houdt zich nu aan deze belofte en rekent alleen een strafrente aan van 0,5% op spaarrekeningen waar meer dan 2,5 miljoen euro op staat. Er worden hierdoor naar schatting zo'n 3.000 particulieren en 2.200 zakelijke klanten getroffen.

Het is nu uitkijken of de andere grootbanken zoals ING of Rabobank het voorbeeld van ABN Amro gaan volgen. Traditioneel gezien is er weinig verschil tussen de rentepercentages die de grootbanken hanteren. Zowel ING als Rabobank bieden momenteel ook slechts 0,01% rente op hun gewone spaarrekeningen. Bij Rabobank kan je nog wel 0,10% krijgen op een spaarrekening waarbij je 1 tot 3 maanden vooraf een geldopname moet aanvragen. Maar zoals we reeds eerder benadrukt hebben volstaat dit zelfs niet om de inflatie te compenseren.

Wie op zoek is naar een hoger rendement en bereid is om wat risico te nemen, kan overwegen om zelf geld uit te lenen. Dat kan zelfs via internet via een website als Fast Invest. Een andere mogelijkheid is beleggen in waardeaandelen die een aantrekkelijk dividend opleveren. In dat geval is het wel raadzaam om de goedkoopste broker te kiezen.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onverwachte kosten zorgen snel voor financiële problemen

03 juli 2024

Onverwachte kosten kunnen voor aanzienlijke problemen zorgen in Nederlandse huishoudens.


Alles wat je moet weten over lijfrente

27 juni 2024

Lijfrente is een financieel product waar veel mensen vragen over hebben, omdat het een complexe materie kan zijn om volledig te begrijpen en toe te passen in persoonlijke financiële planning.


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl