Je bent hier: Home > Nieuws > Jonge ondernemers kiezen voor online kredietplatformen

Jonge ondernemers kiezen voor online kredietplatformen

Jonge ondernemers kiezen voor online kredietplatformen

07 maart 2020

Maar liefst 65% van de jonge ondernemers die nood hebben aan een zakelijk krediet kiezen voor een online aanbieder.

De klassieke banken bieden zakelijke leningen aan, maar door de groei van het internet zijn zakelijke kredieten buiten de traditionele banksector steeds toegankelijker. 

Uit een onderzoek van het kredietplatform Caple blijkt dat de helft van de ondernemers liever leent bij een kleinere kredietverstrekker in plaats van de grote klassieke banken. Bij de ondernemers onder de 35 jaar stijgt dat percentage tot maar liefst 65%.

Ondernemers kiezen vooral voor de online platformen omdat er minder procedures te volgen zijn. Bij Funding Circle neemt de aanvraagprocedure slechts enkele minuten in beslag en binnen de 24 uur komt er al een antwoord. Bij de traditionele banken kan het toekennen van een zakelijke lening soms wel weken in beslag nemen.

De fintech platformen zetten ook zwaar in op gebruiksgemak, waardoor een zakelijk krediet zonder papierwerk mogelijk wordt. Het financieringsplatform Floryn maakt bijvoorbeeld gebruik van de PSD2-richtlijn zodat ze de transacties op de bankrekening van de aanvrager kunnen inlezen. Dit gebeurt erg snel doordat de gebruiker hiervoor toestemming geeft. Vroeger moest de gebruiker zelf nog bankafschriften van het voorbije half jaar aanleveren, wat voor extra rompslomp zorgde.

De grote banken hebben de populariteit van de online leenplatformen ondertussen al lang opgemerkt. ABN AMRO zette daarom New10 in de markt, een volledig digitale oplossing waarbij ondernemers binnen de 15 minuten een kredietaanbod ontvangen.


Laatste artikels over Leningen


Banken bereiden zich voor op kredietverliezen

06 augustus 2020

De impact van de coronacrisis wordt steeds duidelijker. Doordat er veel onzekerheid blijft kunnen banken niet anders dan zich voorbereiden op grote kredietverliezen.
Lees meer


Hoe kun je je BKR registratie opvragen en inzien?

29 juli 2020

Je registratie in de lijst van het BKR, wat staat voor het Bureau Krediet Registratie, kan zeer belangrijk zijn. Op basis hiervan zal een kredietverstrekker namelijk bepalen of je in aanmerking komt voor een lening, maar ook voor het aanvragen van een hypotheek is dit van belang.
Lees meer


Meer jongeren met betalingsproblemen

29 juni 2020

Uit cijfers van het BKR blijkt dat het aantal jongeren met betalingsproblemen de afgelopen vijf jaar met maar liefst 70% is toegenomen.
Lees meer


Langer wachten op goedkeuring hypotheek

04 juni 2020

Het afhandelen van hypotheekaanvragen duurt heel wat langer door de coronacrisis. Soms duurt het zelfs 13 tot 14 werkdagen.
Lees meer


Hypotheekaanvragen weer op pre-coronaniveau

27 mei 2020

Volgens De Hypotheekshop keert de woningmarkt terug naar de normaliteit nu de coronamaatregelen versoepeld zijn.
Lees meer