Je bent hier: Home > Nieuws > Jonge ondernemers kiezen voor online kredietplatformen

Jonge ondernemers kiezen voor online kredietplatformen

Jonge ondernemers kiezen voor online kredietplatformen

07 maart 2020

Maar liefst 65% van de jonge ondernemers die nood hebben aan een zakelijk krediet kiezen voor een online aanbieder.

De klassieke banken bieden zakelijke leningen aan, maar door de groei van het internet zijn zakelijke kredieten buiten de traditionele banksector steeds toegankelijker. 

Uit een onderzoek van het kredietplatform Caple blijkt dat de helft van de ondernemers liever leent bij een kleinere kredietverstrekker in plaats van de grote klassieke banken. Bij de ondernemers onder de 35 jaar stijgt dat percentage tot maar liefst 65%.

Ondernemers kiezen vooral voor de online platformen omdat er minder procedures te volgen zijn. Bij Funding Circle neemt de aanvraagprocedure slechts enkele minuten in beslag en binnen de 24 uur komt er al een antwoord. Bij de traditionele banken kan het toekennen van een zakelijke lening soms wel weken in beslag nemen.

De fintech platformen zetten ook zwaar in op gebruiksgemak, waardoor een zakelijk krediet zonder papierwerk mogelijk wordt. Het financieringsplatform Floryn maakt bijvoorbeeld gebruik van de PSD2-richtlijn zodat ze de transacties op de bankrekening van de aanvrager kunnen inlezen. Dit gebeurt erg snel doordat de gebruiker hiervoor toestemming geeft. Vroeger moest de gebruiker zelf nog bankafschriften van het voorbije half jaar aanleveren, wat voor extra rompslomp zorgde.

De grote banken hebben de populariteit van de online leenplatformen ondertussen al lang opgemerkt. ABN AMRO zette daarom New10 in de markt, een volledig digitale oplossing waarbij ondernemers binnen de 15 minuten een kredietaanbod ontvangen.


Laatste artikels over Leningen


Coronacrisis zet transacties op vastgoedmarkt onder druk

28 maart 2020

Door de coronacrisis daalde het aantal transacties in koopwoningen de afgelopen week met maar liefst 67%. Dat zegt makelaarsvereniging NVM.
Lees meer


Funding Circle wijzigt werkwijze drastisch

16 maart 2020

Funding Circle, het online leenplatform voor zakelijke leningen, wijzigt drastisch de manier waarop het in Nederland werkt.Particulieren zullen niet meer kunnen investeren in de leningen.
Lees meer


Blackstone koopt NIBC voor 1,4 miljard euro

26 februari 2020

De investeringsgroep Blackstone heeft een bod gedaan op NIBC. Het bestuur van de bank staat achter de overname.
Lees meer


Amazon en Goldman Sachs gaan zakelijke kredieten aanbieden

03 februari 2020

Goldman Sachs heeft vergevorderde plannen om via Amazon zakelijke kredieten aan te bieden in de VS.
Lees meer