Je bent hier: Home > Nieuws > Wat biedt een gevolmachtigd agent als het gaat om verzekeren?

Wat biedt een gevolmachtigd agent als het gaat om verzekeren?

Wat biedt een gevolmachtigd agent als het gaat om verzekeren?

20 oktober 2020 - door Redactie

De assurantiewereld is een branche waarmee elke Nederlander te maken heeft. Gek genoeg beschikt lang niet iedereen over voldoende informatie over deze sector.

Er moeten vaak keuzes worden gemaakt zonder dat de juiste kennis voorhanden is. Sommige mensen draaien er hun hand niet voor om rechtstreeks contact te leggen met een verzekeraar en direct een polis af te sluiten. Andere mensen hebben meer behoefte aan uitleg en sturing. Ze laten zich graag informeren door een lokale professional op dit gebied; de assurantieadviseur. In veel gevallen zit er tussen die twee mogelijkheden nog een derde laag: de serviceprovider of gevolmachtigd agent.

Groothandel in verzekeringen

Een verzekering wordt over het algemeen verstrekt door een verzekeringsmaatschappij. De serviceprovider verzekeringen is de persoon of organisatie die namens deze verzekeraar mag handelen. Je zou het kunnen zien als een groothandel in verzekeringen, met producten van verschillende verzekeraars. De groothandel is er niet voor de particulieren, maar voor de winkeliers, die er hun winkelvoorraden inkopen. In dit geval is de assurantieadviseur de winkelier. Hij doet zaken met de serviceprovider en kan op die manier eenvoudig polissen bij verschillende verzekeraars afsluiten.

Andere financiële diensten

Wat voor de verzekeringsbranche geldt, is ook toepasbaar in andere branches waarbij het draait om financiële transacties. Zo kennen we bijvoorbeeld ook de serviceprovider kredieten, die op dezelfde wijze te werk gaat. Voor het afsluiten van een lening kun je bij veel geldschieters terecht, maar als je als consument liever langs gaat bij een lokale ondernemer die je hierin kan begeleiden, heb je natuurlijk ook die mogelijkheid. Deze tussenpersoon kan op zijn beurt de gewenste lening afsluiten bij de serviceprovider, die handelt namens de kredietverstrekker. Als kleine zelfstandige in de financiële wereld scheelt dit je veel tijd en moeite. Voorheen moest je van elke verzekeringsmaatschappij een apart dossier aanleggen met een complete financiële administratie. Nu is dat niet meer nodig, want de serviceprovider neemt je dat werk uit handen.

Meer tijd voor de klant

Het resultaat voor de assurantieadviseurs is dat ze meer tijd overhouden voor het adviseren van de klant en ook in staat zijn om meer transacties af te sluiten. En daarmee verdient het systeem zichzelf dus snel terug!

Finst

Laatste artikels over Verzekeren


Premies zorgverzekering stijgen sterk in 2024

13 november 2023

De zorgverzekeraars hebben de premies voor 2024 gepubliceerd. Gemiddeld gezien wordt de zorgverzekering 6,3% duurder.


Geld besparen met verzekeringen: meer dan een kostenpost

27 oktober 2023

Verzekeringen zijn een integraal onderdeel van ons financiële leven. Of het nu gaat om autoverzekeringen, ziektekostenverzekeringen, levensverzekeringen: ze bieden bescherming en gemoedsrust.


Dek de (financiële) risico's van verzuim af

11 oktober 2023

Als werkgever is het belangrijk dat je je goed verzekert. Hierbij moet je niet alleen denken aan een aansprakelijkheidsverzekering of inventarisverzekering, maar ook het afsluiten van een verzuimverzekering.


Autoverzekering flink duurder op een jaar

22 juni 2023

Volgens Independer is de premie van een autoverzekering met bijna 20% gestegen tegenover vorig jaar.


Ruim 1,4 miljoen mensen wisselen van hun zorgverzekering

11 januari 2023

Nog voor de afgelopen jaarwisseling kozen ruim 1,4 miljoen mensen in Nederland ervoor om te wisselen van zorgverzekering.


Alles voor een gezonde levensstijl in het nieuwe jaar

17 maart 2022

Een gezonde levensstijl is natuurlijk heel erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen.


Veel schadeclaims na stormen

20 februari 2022

De stormen Dudley en Eunice raasden door Nederland en maakten veel schade. Verzekeraars melden een oplopend aantal claims.


4 verzekeringen die je als startende ondernemer kunt overwegen

17 februari 2022

Er komt als startende ondernemer genoeg op je af om te regelen, waarbij je niet altijd direct denkt aan het verzekeren van bepaalde risico’s.


Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

11 november 2021

De Nederlandse verzekeraars verwachten dat de schadeclaims als gevolg van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant kunnen oplopen tot wel 250 miljoen euro.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl