Je bent hier: Home > Nieuws > Wat biedt een gevolmachtigd agent als het gaat om verzekeren?

Wat biedt een gevolmachtigd agent als het gaat om verzekeren?

Wat biedt een gevolmachtigd agent als het gaat om verzekeren?

20 oktober 2020

De assurantiewereld is een branche waarmee elke Nederlander te maken heeft. Gek genoeg beschikt lang niet iedereen over voldoende informatie over deze sector.

Er moeten vaak keuzes worden gemaakt zonder dat de juiste kennis voorhanden is. Sommige mensen draaien er hun hand niet voor om rechtstreeks contact te leggen met een verzekeraar en direct een polis af te sluiten. Andere mensen hebben meer behoefte aan uitleg en sturing. Ze laten zich graag informeren door een lokale professional op dit gebied; de assurantieadviseur. In veel gevallen zit er tussen die twee mogelijkheden nog een derde laag: de serviceprovider of gevolmachtigd agent.

Groothandel in verzekeringen

Een verzekering wordt over het algemeen verstrekt door een verzekeringsmaatschappij. De serviceprovider verzekeringen is de persoon of organisatie die namens deze verzekeraar mag handelen. Je zou het kunnen zien als een groothandel in verzekeringen, met producten van verschillende verzekeraars. De groothandel is er niet voor de particulieren, maar voor de winkeliers, die er hun winkelvoorraden inkopen. In dit geval is de assurantieadviseur de winkelier. Hij doet zaken met de serviceprovider en kan op die manier eenvoudig polissen bij verschillende verzekeraars afsluiten.

Andere financiële diensten

Wat voor de verzekeringsbranche geldt, is ook toepasbaar in andere branches waarbij het draait om financiële transacties. Zo kennen we bijvoorbeeld ook de serviceprovider kredieten, die op dezelfde wijze te werk gaat. Voor het afsluiten van een lening kun je bij veel geldschieters terecht, maar als je als consument liever langs gaat bij een lokale ondernemer die je hierin kan begeleiden, heb je natuurlijk ook die mogelijkheid. Deze tussenpersoon kan op zijn beurt de gewenste lening afsluiten bij de serviceprovider, die handelt namens de kredietverstrekker. Als kleine zelfstandige in de financiële wereld scheelt dit je veel tijd en moeite. Voorheen moest je van elke verzekeringsmaatschappij een apart dossier aanleggen met een complete financiële administratie. Nu is dat niet meer nodig, want de serviceprovider neemt je dat werk uit handen.

Meer tijd voor de klant

Het resultaat voor de assurantieadviseurs is dat ze meer tijd overhouden voor het adviseren van de klant en ook in staat zijn om meer transacties af te sluiten. En daarmee verdient het systeem zichzelf dus snel terug!


Laatste artikels over Verzekeren


Adviseurs verliezen grip op verzekeringsmarkt

03 november 2020

De opkomst van online verzekeringen doet het beroep van assurantieadviseur geen goed.
Lees meer


Wanneer wordt een incassobureau ingeschakeld?

14 oktober 2020

Ondernemers twijfelen er vaak over of ze een incassobureau moeten inschakelen om een bepaalde vordering geïnd te krijgen. Immers, dit zou de band met de klant kunnen verslechteren, met wellicht als uiteindelijke resultaat dat je de klant verliest.
Lees meer


Nederlanders blijven trouw aan hun autoverzekering

15 mei 2020

Uit een onderzoek van Allianz Direct blijkt dat 42% van de Nederlanders trouw blijft aan zijn autoverzekeraar. Zij zijn nog nooit overgestapt naar een andere aanbieder.
Lees meer


Vertrouwen op rijhulpsystemen kan gevaarlijk zijn

28 november 2019

Uit een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid blijkt dat automobilisten slecht op de hoogte te zijn van de beperkingen van rijhulpsystemen.
Lees meer