Je bent hier: Home > Nieuws > Autoverzekeringen vergelijken kan lonen!

Autoverzekeringen vergelijken kan lonen!

Autoverzekeringen vergelijken kan lonen!

24 maart 2021 - door Redactie

Autorijden is duur. Als de auto niet gebruikt wordt dient er toch wegenbelasting te worden betaald. En dan is er ook nog de verplichte WA-verzekering.

Ga je rijden dan is het de brandstof en de slijtage. Een goede bezuiniging is om meer de fiets te pakken, want dan bespaar je op de variabele kosten.

WA- en allriskverzekering

Toch kun je de beste autoverzekering vinden door de verschillende vergelijkingssites. Mogelijk zijn er betere voorwaarden of een lagere premie te verkrijgen. Een WA-verzekering is een verplichte verzekering die aangevuld kan worden met een allriskverzekering. Dit is vooral bedoeld voor jonge en nieuwe auto’s. Niet alleen toegebrachte schade maar ook de eigen schade wordt vergoed. Er geldt wel altijd een eigen risico.

De opbouw van de verzekering

De verzekeringspremie wordt bepaald door leeftijd, woonregio en schadeverleden. Het bonus-malussysteem bepaalt de korting of toeslag. Korting bouw je op met schadevrije jaren en een toeslag krijg je bij meerdere schades in een periode. Naast de genoemde factoren zijn de nieuwprijs van de auto en het aantal jaarkilometers bepalend voor de premie.

Tijdig opzeggen bij wijzigen

Bestaande polissen worden met een periode van één jaar verlengd. Dit is dan ook het moment om mogelijk van verzekeraar te veranderen. Opzeggen van de verzekering dient vóór de einddatum. Beoordeel de verzekeraars niet alleen op de premie, maar beoordeel ook de voorwaarden. Een WA-verzekering kan aangevuld worden met een beperkte cascoverzekering. Je bent dan ook verzekerd voor diefstal, schade door weersomstandigheden en brand.

Kilometerpremie

Niet echt bekend is de autoverzekering die berekend wordt op het aantal kilometers dat wordt gereden. Vooraf moet een schatting worden gemaakt van het aantal op jaarbasis. Op dat gegeven wordt de premie berekend. Wordt er achteraf meer kilometers gereden dan moet er bijbetaald worden. Is het omgekeerde het geval dan wordt er verzekeringspremie terugbetaald. Overigens zijn de andere factoren ook nog enigszins bepalend voor de premie.

In Nederlands is de gemiddelde auto 8 tot 9 jaar oud. De meeste mensen kiezen dan in plaats van een WA-verzekering voor een WA-verzekering met beperkt casco. Dit komt omdat het verschil van premie bijna nihil is.


Laatste artikels over Verzekeren


Alles voor een gezonde levensstijl in het nieuwe jaar

17 maart 2022

Een gezonde levensstijl is natuurlijk heel erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen.
Lees meer


Veel schadeclaims na stormen

20 februari 2022

De stormen Dudley en Eunice raasden door Nederland en maakten veel schade. Verzekeraars melden een oplopend aantal claims.
Lees meer


4 verzekeringen die je als startende ondernemer kunt overwegen

17 februari 2022

Er komt als startende ondernemer genoeg op je af om te regelen, waarbij je niet altijd direct denkt aan het verzekeren van bepaalde risico’s.
Lees meer


Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

11 november 2021

De Nederlandse verzekeraars verwachten dat de schadeclaims als gevolg van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant kunnen oplopen tot wel 250 miljoen euro.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken