Je bent hier: Home > Nieuws > CEO Deutsche Bank vraagt maatregelen tegen inflatie

CEO Deutsche Bank vraagt maatregelen tegen inflatie

CEO Deutsche Bank vraagt maatregelen tegen inflatie

19 november 2021

Christian Sewing, de baas van Deutsche Bank, vindt dat de ECB iets moet doen om de stijgende inflatie in te dijken.

De inflatie in de Eurozone trekt flink aan, in oktober lag deze in Nederland zelfs op het hoogste peil in 20 jaar. Het ultra expansieve beleid van de Europese Centrale Bank, met extreem lage rentevoeten en het opkopen van obligaties, is één van de oorzaken van de geldontwaarding. Volgens Sewing is het welletjes geweest en hij vraagt dringend maatregelen.

Volgens Sewing zorgt de inflatie voor veel ongewenste bijwerkingen en zal deze langer blijven duren dan verwacht. De centrale banken menen echter dat de inflatie tijdelijk van aard is en dat deze vooral te wijten is aan capaciteitsproblemen in het productieapparaat.

"Hoe langer de centrale banken wachten met te verstrakken, hoe moeilijker het zal worden om de gevolgen van het expansieve beleid op te lossen", zegt Sewing. De CEO is al langer dan vandaag een criticus van het beleid van de centrale banken, die momenteel negatieve intrestvoeten hanteren.

Ondertussen is ook de CEO van Commerzbank Sewing bijgetreden. "We geloven dat inflatie hier is om te blijven", zei Manfred Knof.

Blijvend hoge inflatie zou alleszins slecht nieuws zijn voor spaarders, gezien de spaarrekeningen haast geen intrest meer geven. Om die reden nemen steeds meer mensen hogere risico's en wenden ze zich tot het beleggen. Zelfs investeren in cryptocurrency wint om deze reden aan belang.


Laatste artikels over Sparen


ING verlaagt spaarrente naar nul

29 november 2021

ING volgt het voorbeeld van ABN AMRO en zet de spaarrente vanaf 1 januari 2022 op nul procent.
Lees meer


Inflatie op hoogste punt in 20 jaar

06 november 2021

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat de inflatie in Nederland in oktober is opgelopen tot 3,4%.
Lees meer


De meest betrouwbare beleggingsproducten op een rijtje

20 oktober 2021

Wanneer je meer rendement uit spaargeld wilt halen, heb je verschillende mogelijkheden.
Lees meer


Inflatie kan langer hoog blijven

12 oktober 2021

De DNB publiceerde gisteren een nieuw Overzicht Financiële Stabiliteit en waarschuwt voor problemen als de inflatie structureel hoger blijft.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken