Je bent hier: Home > Nieuws > CEO Deutsche Bank vraagt maatregelen tegen inflatie

CEO Deutsche Bank vraagt maatregelen tegen inflatie

CEO Deutsche Bank vraagt maatregelen tegen inflatie

19 november 2021 - door Redactie

Christian Sewing, de baas van Deutsche Bank, vindt dat de ECB iets moet doen om de stijgende inflatie in te dijken.

De inflatie in de Eurozone trekt flink aan, in oktober lag deze in Nederland zelfs op het hoogste peil in 20 jaar. Het ultra expansieve beleid van de Europese Centrale Bank, met extreem lage rentevoeten en het opkopen van obligaties, is één van de oorzaken van de geldontwaarding. Volgens Sewing is het welletjes geweest en hij vraagt dringend maatregelen.

Volgens Sewing zorgt de inflatie voor veel ongewenste bijwerkingen en zal deze langer blijven duren dan verwacht. De centrale banken menen echter dat de inflatie tijdelijk van aard is en dat deze vooral te wijten is aan capaciteitsproblemen in het productieapparaat.

"Hoe langer de centrale banken wachten met te verstrakken, hoe moeilijker het zal worden om de gevolgen van het expansieve beleid op te lossen", zegt Sewing. De CEO is al langer dan vandaag een criticus van het beleid van de centrale banken, die momenteel negatieve intrestvoeten hanteren.

Ondertussen is ook de CEO van Commerzbank Sewing bijgetreden. "We geloven dat inflatie hier is om te blijven", zei Manfred Knof.

Blijvend hoge inflatie zou alleszins slecht nieuws zijn voor spaarders, gezien de spaarrekeningen haast geen intrest meer geven. Om die reden nemen steeds meer mensen hogere risico's en wenden ze zich tot het beleggen. Zelfs investeren in cryptocurrency wint om deze reden aan belang.


Laatste artikels over Sparen


Depositorente stijgt flink

19 juli 2022

Wie zijn spaargeld een tijdje wil vast zetten kan profiteren van een hogere rente.
Lees meer


Bunq pakt uit met hypotheken

24 mei 2022

De neobank bunq lanceert 'Easy Mortgages', een hypotheekproduct gericht op jonge mensen.
Lees meer


Dieptepunt spaarrente achter de rug?

17 mei 2022

De rente voor spaardeposito's op lange termijn is aan het stijgen. Voor gewone spaarrekeningen kan het dieptepunt ook achter de rug zijn.
Lees meer


Inval Deutsche Bank hoofdkantoor over vermoedelijk witwassen

03 mei 2022

De Duitse politie heeft op vrijdag 29 april een inval uitgevoerd in het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt op verdenking van witwassen.
Lees meer


Amsterdam Trade Bank is failliet verklaard

29 april 2022

De Amsterdam Trade Bank, een dochter van de Russische Alfa Bank, is door de sancties tegen Rusland overkop gegaan.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken