Je bent hier: Home > Nieuws > Bunq gaat naar Amerika

Bunq gaat naar Amerika

Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023 - door Redactie

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.

Bunq werd tien jaren geleden opgericht door Ali Niknam, die fortuin gemaakt had met TransIP, een webhosting firma. Hij besloot zijn geld te investeren in een nieuwe en volledig mobiele bank, die vertrekt vanuit een app op de smartphone.

Door vanaf nul een nieuwe bank op te bouwen, is bunq ook veel wendbaarder dan de traditionele logge oude banken. Bunq staat er bijvoorbeeld voor bekend om snel de rente aan te passen. De bank was ook de eerste die vorig jaar in september de rente op haar rekeningen verhoogde.

Recent was bunq nog in het nieuws omdat de bank voor het eerst winstgevend was geworden in Europa. Dat is opmerkelijk, gezien de bank in volle groei zit en er dus veel geld wordt geïnvesteerd in marketing en expansie.

Moeilijke markt

De VS staat bekend als een moeilijke markt voor Europese bedrijven. Eerder probeerde neobank N26 al door te breken in de VS, maar dat avontuur kwam in 2021 tot een einde. De bank had op twee jaar tijd zo'n half miljoen klanten kunnen maken, maar dat ging moeizaam.

Bunq denkt dat ze wel een goede insteek hebben om de Amerikaanse markt te benaderen. Ze gaan zich richten op digital nomads en expats die internationaal actief zijn. Volgens bunq bestaat alleen deze doelgroep al uit 5 miljoen consumenten. Ze houden niet van traditionele en bureaucratische banken en een bunq rekening openen zal ook in de VS op amper vijf minuten tijd kunnen gebeuren.


Laatste artikels over Finance


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.
Lees meer


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.
Lees meer


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.
Lees meer


Ondanks hoge inflatie blijven mensen reizen boeken

28 februari 2023

In januari boekten meer dan 3 miljoen Nederlanders een buitenlandse reis.
Lees meer