Je bent hier: Home > Nieuws > Bunq gaat naar Amerika

Bunq gaat naar Amerika

Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023 - door Redactie

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.

Bunq werd tien jaren geleden opgericht door Ali Niknam, die fortuin gemaakt had met TransIP, een webhosting firma. Hij besloot zijn geld te investeren in een nieuwe en volledig mobiele bank, die vertrekt vanuit een app op de smartphone.

Door vanaf nul een nieuwe bank op te bouwen, is bunq ook veel wendbaarder dan de traditionele logge oude banken. Bunq staat er bijvoorbeeld voor bekend om snel de rente aan te passen. De bank was ook de eerste die vorig jaar in september de rente op haar rekeningen verhoogde.

Recent was bunq nog in het nieuws omdat de bank voor het eerst winstgevend was geworden in Europa. Dat is opmerkelijk, gezien de bank in volle groei zit en er dus veel geld wordt geïnvesteerd in marketing en expansie.

Moeilijke markt

De VS staat bekend als een moeilijke markt voor Europese bedrijven. Eerder probeerde neobank N26 al door te breken in de VS, maar dat avontuur kwam in 2021 tot een einde. De bank had op twee jaar tijd zo'n half miljoen klanten kunnen maken, maar dat ging moeizaam.

Bunq denkt dat ze wel een goede insteek hebben om de Amerikaanse markt te benaderen. Ze gaan zich richten op digital nomads en expats die internationaal actief zijn. Volgens bunq bestaat alleen deze doelgroep al uit 5 miljoen consumenten. Ze houden niet van traditionele en bureaucratische banken en een bunq rekening openen zal ook in de VS op amper vijf minuten tijd kunnen gebeuren.

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl