Je bent hier: Home > Nieuws > Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023 - door Redactie

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.

Het Global Wealth Report maakt een rangschikking van de rijkste landen ter wereld en gebruikt daarvoor bijvoorbeeld het mediaan vermogen en het gemiddeld vermogen. De mediaan is het middelste cijfer in een reeks getallen en wordt dus niet vertekend door extreme getallen zoals het gemiddelde. Het gemiddelde vermogen wordt bijvoorbeeld beïnvloed door de aanwezigheid van extreem rijke mensen in een land. Bij het mediaan vermogen zijn de helft van de mensen armer dan dat cijfer en is de helft rijker. Dat geeft een beter beeld van de hoe de rijkdom in een land verdeeld is.

Gemeten naar mediaan vermogen staan de Belgen op kop met een vermogen van 249.940 dollar, terwijl bij de gemiddelde vermogens de Zwitsers aan de leiding staan met een vermogen van 685.230 dollar.

Dollarmiljonairs

Het rapport maakt ook een oplijsting van het aantal dollarmiljonairs in een land. In Nederland groeide dit met 26.000 tot zo'n 1,2 miljoen mensen. Ook voor de komende jaren wordt een verdere groei verwacht. Tegen 2027 zouden er nogmaals 200.000 dollarmiljonairs bij komen in Nederland.

Wereldwijd gezien tekent Nederland voor 2% van alle dollarmiljonairs, terwijl slechts 0,2% van de wereldbevolking in Nederland woont.

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl