Je bent hier: Home > Nieuws > bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023 - door Redactie

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.

In het voorbije jaar zag bunq het aantal klanten stijgen van 5,4 miljoen naar 9 miljoen. Dat de bank als eerste de rente verhoogde op zijn rekeningen zal vast veel mensen opgevallen zijn. Op de gratis Easy Savings rekening biedt bunq een rente van wel 2,46%. De neobank biedt zo veel meer rente dan de traditionele banken, die vaak nog rond de 1 à 1,3% rente zitten.

Het spaargeld kwam de voorbije maanden dan ook makkelijk binnen bij bunq. In amper vier maanden tijd verdubbelden de klantentegoeden naar 4,5 miljard euro. Begin 2022 lag dat bedrag nog rond de 1 miljard euro. De hoge rente legt bunq dus geen windeieren.

Dollars en ponden

Nieuw is ook dat je bij bunq voortaan kan sparen in vreemde valuta. Op een rekening in Amerikaanse dollars of Britse ponden krijg je momenteel 3,71% rente. Dat ligt flink hoger dan wat je in euro zou ontvangen, maar het wisselkoersrisico speelt hier natuurlijk ook mee. Als de dollarkoers flink zou dalen, zou je ondanks de hogere rente toch verlies kunnen maken.

Cashbacks

Klanten die een Mastercard creditcard hebben, kunnen weldra ook cashbacks verdienen. Op openbaar vervoer wordt 2% cashback gegeven, in restaurants en bars wordt 1% cashback gegeven. Het cashback programma is nu in Private Beta en geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op een wachtlijst.

Open hier je bunq rekening.

Finst

Laatste artikels over Finance


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.


Ondanks hoge inflatie blijven mensen reizen boeken

28 februari 2023

In januari boekten meer dan 3 miljoen Nederlanders een buitenlandse reis.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl