Je bent hier: Home > Nieuws > Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024 - door Redactie

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.

Ook diesel noteert met een prijs van 1,968 euro per liter weer flink hoger. UnitedConsumers houdt al sinds 2001 de actuele prijzen aan de pomp in de gaten en heeft zo een goed zicht op de prijs die de consument betaalt.

Voorlopig is het einde van de stijging nog niet gezien, denken waarnemers. Vooral de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten maar ook de onzekerheid rond Rusland en Oekraïne zorgen voor zenuwachtigheid. Daarnaast hapert het aanbod op verschillende plaatsen, ondermeer door installaties die stil liggen voor onderhoud.

Volgens ING zal de olieprijs hoog blijven in het tweede en derde kwartaal. Ze verwijzen ondermeer naar de vrijwillige productiebeperkingen door de OPEC en de moeizame leveringen door problemen ronde de Rode Zee. ING Global heeft een koersdoel van $80 tot $87 voor het tweede kwartaal en $82 tot $88 voor het derde kwartaal.

Besparen

UnitedConsumers onderstreept dat de prijzen overal in Europa hoog zijn. Geld besparen door over de grens te gaan tanken is dus moeilijk geworden. De enige manier om te besparen is dus zo weinig mogelijk rijden en goedkoop proberen te tanken.

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl