Je bent hier: Home > Nieuws > Wero wordt de opvolger van iDEAL

Wero wordt de opvolger van iDEAL

Wero wordt de opvolger van iDEAL

06 november 2023 - door Redactie

EPI combineert de technologie van iDEAL en Payconiq en wil hiermee een Europese standaard in de markt zetten.

Reeds in 2020 raakte bekend dat grote Europese banken wilden werken aan een nieuw betaalsysteem dat in heel Europa kan gebruikt worden. Tot nog toe hebben vele landen hun eigen systemen, zoals iDEAL in Nederland en Bancontact/Payconiq in België. Daartegenover staan netwerken zoals Visa of Mastercard die wel in heel Europa kunnen gebruikt worden.

Europese standaard

Om een nieuwe Europese standaard neer te zetten heeft European Payments Initiative of kortweg EPI zowel iDEAL als Payconiq gekocht. Het was even wachten op het groene licht van de concurrentie autoriteiten maar die toestemming werd ondertussen gegeven. EPI kan dus beginnen aan het uitwerken en uitrollen van een uniforme betaalstandaard. De Europese kernlanden België, Frankrijk, Duitsland en ook Nederland zullen als eerste aan de beurt komen.

Uitrol vanaf 2025

Vermoedelijk vanaf 2025 zullen iDEAL en Payconiq geleidelijk aan vervangen worden door Wero. Naast de gekende betaalmogelijkheden zal er ook een digitale portemonnee worden aangeboden. Hierop zal je geld kunnen bewaren, net zoals je dat nu al kan op diensten zoals Paypal. Wero zou op deze manier kunnen concurreren met de geplande CBDC of digitale euro, maar mogelijk zou ook een eventuele CBDC in de Wero wallet kunnen gebruikt worden.

Finst

Laatste artikels over Finance


Wat moet je weten bij het overnemen van een bedrijf? Een Gids voor Succesvolle Bedrijfsovernames

30 april 2024

Het overnemen van een bedrijf kan een opwindende en lucratieve onderneming zijn, maar het is ook een complex proces dat zorgvuldige planning en strategie vereist.


Benzineprijs op hoogste peil in vijf maanden

22 maart 2024

UnitedConsumers meldt dat de landelijke gemiddelde benzineprijs op 2,20 euro ligt, waardoor de prijzen weer flink duurder zijn geworden.


Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien

16 augustus 2023

Uit het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse blijkt dat er in 2021 maar liefst 26.000 Nederlanders miljonair zijn geworden.


bunq ziet tegoeden van klanten alweer verdubbelen

20 juli 2023

De neobank bunq stelde eerder deze week een nieuwe update voor en gaf meteen aan dat het klantenbestand is aangedikt tot 9 miljoen.


Risico op bankencrisis is klein volgens IMF

12 april 2023

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans op een nieuwe en wereldwijde bankencrisis in op slechts 15 procent.


Bunq gaat naar Amerika

04 april 2023

De smartphonebank Bunq heeft een bankvergunning aangevraagd in de VS.


Miljardenverlies voor De Nederlandsche Bank

24 maart 2023

Dit jaar zal de DNB een verlies maken van maar liefst 3 miljard euro. De bank verwacht dat ze verlieslatend zal zijn tot 2028.


Gezamenlijke monitoring transacties door banken

03 maart 2023

Het kabinet wil dat banken transacties van klanten gezamenlijk gaan opvolgen. Zo zouden criminelen met meerdere bankrekeningen sneller gevat worden.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl