Je bent hier: Home > Nieuws > Creditcard en hypotheek aanvragen

Creditcard en hypotheek aanvragen

Creditcard en hypotheek aanvragen

01 juli 2015 - door Redactie

Als je van plan bent om binnenkort een woning te gaan kopen dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om er zeker van te zijn dat de aanvraag van jouw hypotheek wordt goedgekeurd.

Je zult het misschien zo op het eerste gezicht niet verwachten maar een creditcard en hypotheek aanvragen hebben meer met elkaar gemeen dan je denkt. 

Bij het aanvragen van een hypotheek voor een woning die je op het oog hebt gaat de bank of een andere instantie die aan jou de hypotheek gaat verstrekken een toetsing van je inkomen doen. Op basis van deze toetsing zal er een berekening worden gemaakt van het maximale te lenen bedrag en zal er worden gekeken of je nog andere verplichtingen of vaste lasten heeft.

Het hebben van een creditcard en helemaal een creditcard waarop je besteed hebt wordt door de bank of een andere instantie gezien als een maandelijkse verplichting. Van het bestedingslimiet van je creditcard wordt een percentage van genomen en dit wordt afgetrokken van je maximaal te lenen bedrag. Dit kan soms enkele duizenden euro’s schelen wat vervelend kan zijn als je jouw droomhuis op het oog hebt. 

Bedenk dus goed van tevoren dan een creditcard en een hypotheek aanvragen met elkaar in verband staan en dat dit gevolgen kan hebben voor de goedkeuring van je hypotheek. Het hebben van een creditcard is gemakkelijk en geeft je meer financiële vrijheid maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je verstandig omgaat met je uitgaven. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je door een paar impulsaankopen je aanvraag en goedkeuring van een hypotheek voor je woning op het spel zet. 

Zorg ervoor dat je bruto inkomen voldoende is en dat daar zo min mogelijk af hoeft te worden getrokken zoals een roodstand op je rekening, een studieschuld of dus een openstaand saldo op je creditcard.

Bekijk ook of je misschien je hypotheek kunt aanvragen bij de bank waar je inkomen bij binnenkomt en waarbij je  eventueel je creditcard hebt lopen. Het is gemakkelijk als er bij de aanvraag precies kan worden gezien wat je in- en uitgaven zijn en het scheelt u een hoop papierwerk verzamelen.

Prepaid creditcard als alternatief

Er bestaat natuurlijk nog een handig alternatief als je gebruik wilt maken van een handige creditcard, zonder dat dit een negatieve invloed heeft op je leencapaciteit voor een hypotheek. Dankzij de prepaid creditcard krijg je  een handige creditcard in handen, die in feite geen lening is. Je moet namelijk op voorhand geld op deze kaart opladen, die je  daarna als een gewone creditcard kan gebruiken. Op onze website kan je prepaid creditcards vergelijken.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl