Je bent hier: Home > Nieuws > Hoe veilig is een creditcard?

Hoe veilig is een creditcard?

Hoe veilig is een creditcard?

06 juli 2015 - door Redactie

Als je je afvraagt of het betalen met een creditcard veilig is dan kun je gerust gesteld worden want het antwoord is namelijk ja.

Het is uiteraard wel verstandig dat je, net als dat je bij jouw normale bankpas zou doen, verlies of diefstal wel onmiddellijk meldt. De creditcard maatschappij of de bank die je de creditcard verstrekt berekenen vaak een klein eigen risico voor als er wat met de kaart gebeurt. 

Boven dat bedrag of in het geval van misbruik of fraude betaal je niets want je bent daarvoor dan verzekerd. Waar ter wereld je ook bent, je kunt altijd vierentwintig uur per dag telefonisch of online melding maken van verlies of diefstal zodat jouw creditcard meteen kan worden geblokkeerd. 

Als je je toch nog zorgen maakt of het gebruik van de creditcard veilig is dan kun je op zoek gaan naar een creditcard met een chip waar ook een pincode aan verbonden is. Zo moet je dus net zoals bij je bankpas van je normale betaalrekening een pincode geven bij een transactie of bij een aankoop in een winkel. Dit verkleint de kans op misbruik of fraude en vergroot de veiligheid van het gebruik van een creditcard. 

Het hebben van een creditcard is veilig, aantrekkelijk en gemakkelijk. Vaak kun je zo beschikken over wat extra geld als je even niets meer te besteden hebt op je reguliere betaalrekening.

Je hebt bijna altijd de mogelijkheid om gespreid terug te betalen en het mooiste van alles is dat een creditcard wereldwijd geaccepteerd wordt. 

Zo kan het jou dus niet overkomen dat je tijdens een reis of vakantie geen geld kunt opnemen of dat je op zoek moet gaan naar een geldautomaat. In bijna alle hotels, winkels en restaurants maar ook bij verhuurbedrijven van auto's etc. kun je betalen met jouw creditcard.

De meeste creditcards bieden aanvullende verzekeringen bij je betalingen. Een aankoopverzekering garandeert dat je niet hoeft te betalen voor bestellingen die onderweg gestolen worden of beschadigd aankomen op de plaats van bestemming. 

Bekijk snel wat het hebben van een creditcard voor jou voor voordelen heeft en kom erachter dat het hebben van een creditcard veilig en comfortabel is. Online vind je informatie over de verschillende soorten creditcards en je kunt natuurlijk ook informatie vragen over een creditcard bij jouw eigen bank of eventueel een creditcard laten koppelen aan uw al bestaande betaalrekening. Iedere aanbieder heeft zijn eigen voor- en nadelen dus bekijk en vergelijk deze goed bij het aanschaffen van een creditcard.

Bron: creditcardvergelijking.nl/credit-card-veiligheid

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl