Je bent hier: Home > Nieuws > Hoe kun je betalen met een creditcard?

Hoe kun je betalen met een creditcard?

Hoe kun je betalen met een creditcard?

17 juli 2015 - door Redactie

Als je nog niet zo bekend bent met het gebruik van een creditcard dan volgen hier een aantal tips over hoe je kunt betalen met een creditcard.

Je kunt wereldwijd betalen met een creditcard in bijna alle restaurants, winkels en hotels. 

Als je wenst te betalen volstaat het vaak om je creditcard te overhandigen. Na jouw handtekening wordt de betaling geregistreerd. Op heel wat plaatsen wordt tegenwoordig al wel gewerkt met de creditcards die een ingebouwde chip en pincode hebben. Zo wordt de kans op misbruik of fraude veel kleiner. 

De gegevens die vermeldt staan op jouw creditcard zijn dezelfde gegevens die je moet invullen om de betaling te voltooien. Dit is een creditcardnummer van minimaal dertien cijfers, de vervaldatum van jouw creditcard, de validatiecode wat ook vaak de CVV-code wordt genoemd en in sommige gevallen hebben de maatschappijen een wachtwoord bij jouw creditcard gegeven die je dan ook nog moet invullen. 

Het lijkt misschien veel al die gegevens die je moet invullen maar onthoud dat dat in je eigen belang is en voor je eigen veiligheid. U kunt met jouw creditcard natuurlijk ook nog gewoon geld opnemen bij betaalautomaten zowel in Nederland als daarbuiten. In het geval dat je met je creditcard geld gaat opnemen uit de automaat dan zal er net zoals bij een normale bankpas om een pincode worden gevraagd. Voor je eigen veiligheid heb je ook een daglimiet. 

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl