Je bent hier: Home > Nieuws > Een creditcard met een minimaal inkomen

Een creditcard met een minimaal inkomen

Een creditcard met een minimaal inkomen

01 augustus 2015 - door Redactie

Als je een minimaal inkomen hebt kan het handig zijn als je wat meer financiële vrijheid hebt door middel van een creditcard. Een creditcard aanvragen met een minimaal inkomen hoeft geen probleem te zijn en er zijn zelfs meerdere opties.

Als je een minimaal inkomen hebt dat maandelijks binnenkomt op jouw betaalrekening bij de bank, dan kun je vragen aan de bank of je een creditcard kunt aanvragen die gekoppeld wordt aan je betaalrekening. 

Het bestedingslimiet zal dan vaak de hoogte van je inkomen hebben zodat de bank de garantie heeft dat het tekort op je creditcard elke maand wordt aangevuld met het inkomen dat binnenkomt op de rekening. Het hebben van een creditcard met een minimaal inkomen geeft je meer financiële vrijheid en rust. 

Ook als je even niets te besteden hebt op je reguliere rekening kun je onverwachte uitgaven of aankopen toch doen met het bedrag dat je te besteden hebt op jouw creditcard. Het aankoopbedrag zal dan pas later met jou verrekend worden zodat je eigenlijk een aankoop kunt doen, ook al heb je het geld niet op de rekening staan. 

Dit is handig want met je gewone betaalrekening kun je waarschijnlijk niets opnemen als je geen saldo hebt, behalve als je een roodstand mag hebben. Een ander groot voordeel is dat je met een creditcard ook, als je een minimaal inkomen hebt, gemakkelijk en veilig online op zoek kunt gaan naar koopjes. 

Met een minimaal inkomen moet je natuurlijk op de kleintjes letten en vaak zijn kleding en bijvoorbeeld last minute reizen heel voordelig aan te schaffen op het internet. 

Een reis die je boekt met je creditcard is meteen verzekerd voor het geval dat je eventueel je reis moet annuleren. De aankopen die je doet met je creditcard zijn verzekerd tegen diefstal of het kwijtraken tijdens het verzenden. Het hebben van een creditcard heeft een hele hoop voordelen zeker als je maar beschikt over een minimaal inkomen. 

Als je student bent en een minimaal inkomen hebt dan kun je vragen of een van je ouders borg voor jou wilt staan zodat je toch een creditcard kunt aanvragen.

Prepaid Creditcard als alternatief

Als je een minimaal inkomen hebt, als je schulden hebt of als je geen zin hebt om in de schulden te raken dan kun je een prepaid creditcard aanvragen

Met een prepaid creditcard stort je vooraf geld op een rekening en zo kun je  dus nooit meer uitgeven dan dat er op de rekening staat. Met een prepaid creditcard heb je  natuurlijk precies dezelfde voordelen als met een normale creditcard. Je kunt wereldwijd overal en altijd veilig betalen en je kunt naar hartenlust online winkelen. 

Gebruik een creditcard verstandig

Als je  een netto inkomen hebt en als je  verder geen schulden of een registratie bij het BKR hebt dan kun je bij je eigen bank een aanvraag doen. Ze kunnen namelijk precies zien wat je aan maandelijkse inkomsten krijgt op de rekening; ook al zijn deze maar minimaal. 

Het hebben van een creditcard is leuk en gemakkelijk maar probeer wel verstandig en verantwoord om te gaan met het uitgeven van geld. Zeker als je een minimaal inkomen hebt moet je opletten met wat je uitgeeft.

Zorg ervoor dat je geen uitgaven doet niet niet nodig zijn en probeer het geld opnemen met je creditcard te beperken omdat je hiervoor kosten moet betalen. 

Zolang je aankopen doet en aan het einde van de maand zorgt dat je jouw tekort op je creditcard weer aanvult dan betaal je geen rente en is het uitgeven van geld met je creditcard geen enkel probleem. Zodra je merkt dat je het tekort niet kunt aanvullen dan moet je gespreid terug gaan betalen waar je dan wel rente over betaalt. Deze kosten moet je betalen dus probeer het bedrag niet teveel op te laten lopen. 

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl