Je bent hier: Home > Nieuws > Hotel reserveren zonder creditcard

Hotel reserveren zonder creditcard

Hotel reserveren zonder creditcard

07 december 2015 - door Redactie

Een hotel reserveren zonder creditcard, is dat tegenwoordig nog mogelijk? Voor bijna alle hotels geldt dat ze uitsluitend met creditcard te reserveren zijn.

Dit heeft een valide reden en is dus niet voor niets. Hotels maken regelmatig mee dat mensen niet komen opdagen. Is de hotelkamer zonder creditcard gereserveerd dan blijft het hotel achter met een lege kamer, het geld waar ze recht op hebben zien ze niet terug. Een creditcard voorkomt dit probleem grotendeels. Als de boeker niet komt opdagen kan de hotelketen alsnog geld afboeken via de creditcard. Daarnaast zijn ook de adresgegevens van de boeker bekend en kan er altijd een incasso procedure worden gestart. Een hotel reservering waarbij het betaalmiddel een creditcard is biedt voor hotels dus veel meer zekerheid.

Zonder creditcard reserveren

Een hotel zonder creditcard reserveren is tegenwoordig heel lastig. Zoals gezegd werken bijna alle hotels met de creditcard constructie. De enige manier om een hotel te boeken zonder creditcard is door op voorhand te betalen middels een overboeking van het verschuldigde bedrag. Sommige hotels bieden deze mogelijkheid, maar lang niet allemaal. Wil je gebruik maken van deze constructie, informeer dan eerst bij het hotel dat je wilt boeken of dit wel mogelijk is.

De oplossing, een prepaid creditcard

Wellicht heb je in het verleden een aanvraag gedaan voor een creditcard. Het kan zijn dat deze aanvraag is afgewezen omdat je inkomen bijvoorbeeld te laag was. Ligt je inkomen nog steeds op een laag niveau, dan is de kans groot dat de aanvraag weer afgewezen wordt. Gelukkig is hier een oplossing voor, je kunt namelijk een prepaid creditcard aanvragen. Tijdens de aanvraag wordt er niet gekeken naar jouw inkomen en wordt er ook geen BKR controle uitgevoerd.

De prepaid creditcard is dan ook niet alleen geschikt voor mensen met een laag inkomen, maar ook voor mensen met schulden of lopende leningen. Zodra je de prepaid creditcard binnen hebt kun je er zelf geld op storten. Dit kan eenvoudig via het bekende iDEAL. De hoogte van het bedrag kun je helemaal zelf bepalen, het maakt dus niet uit of u 25, 50 of 250 euro op de kaart zet. Zodra het geld op de prepaid creditcard staat kun je eenvoudig de hotel reservering plaatsen!

Vergelijk prepaid creditcards op onze website >>

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl