Je bent hier: Home > Nieuws > Wat vergoedt mijn inboedelverzekering?

Wat vergoedt mijn inboedelverzekering?

Wat vergoedt mijn inboedelverzekering?

04 juni 2018 - door Redactie

De ene inboedelverzekering is de andere niet. Als je een verzekering gaat afsluiten is het dan ook erg belangrijk om goed te kijken welke verzekering het beste bij je past.

Daarbij is het belangrijk om eerst na te gaan wat je wilt verzekeren. Heb je alleen een inboedel met een gemiddelde waarde dan kun je volstaan met een wat minder uitgebreide polis. Tegenwoordig hoeft er geen inventarisatie te worden gemaakt van de waarde van je spullen. Er wordt een maximumbedrag vergoed dat in de meeste gevallen dan wel voldoende is om nieuwe meubels aan te schaffen. Hierbij wordt in het ergste geval uitgegaan van totale vernietiging, zoals bij een brand. Als je alleen nog de kleren hebt die je aan hebt dan kan de schade flink oplopen.

Bijzondere spullen verzekeren

Het wordt een ander verhaal als je dure spullen hebt. Antieke meubels, een kunstverzameling of dure fotoapparatuur zijn hier enkele voorbeelden van. Maar ook een kostbare verzameling kan veel geld waard zijn. Natuurlijk krijg je zo’n verzameling niet terug met een vergoeding in geld. Vaak heeft een verzamelaar jaren gewerkt aan een bijzondere collectie. Als deze door brand verloren gaat of wordt gestolen is de emotionele waarde en daarmee de schade dan ook vaak vele malen groter dan de economische waarde. Maar door een verzameling te verzekeren kun je in ieder geval nog een vergoeding krijgen als er wat gebeurt.

Schade door eigen schuld

Een inboedelverzekering vergoedt doorgaans alleen schade die door anderen of externe oorzaak is ontstaan. Denk daarbij aan brand, inbraak of natuurverschijnselen zoals storm of overvloedige regenval. Maar er zijn ook  verzekeringen die schade vergoeden die je zelf hebt veroorzaakt. Dit moet dan uiteraard wel expliciet in de polis staan. Ook zijn er verzekeringen die schade veroorzaakt door huisdieren vergoeden. Denk aan het omstoten van een kostbare vaas door de kat of het slopen van een paar dure schoenen door je nieuwe puppy. Houd er wel rekening mee dat de premie voor zo’n verzekering natuurlijk wel hoger is en weeg voor jezelf af of je dergelijke risico’s wel of niet wilt meeverzekeren.

Finst

Laatste artikels over Verzekeren


Premies zorgverzekering stijgen sterk in 2024

13 november 2023

De zorgverzekeraars hebben de premies voor 2024 gepubliceerd. Gemiddeld gezien wordt de zorgverzekering 6,3% duurder.


Geld besparen met verzekeringen: meer dan een kostenpost

27 oktober 2023

Verzekeringen zijn een integraal onderdeel van ons financiële leven. Of het nu gaat om autoverzekeringen, ziektekostenverzekeringen, levensverzekeringen: ze bieden bescherming en gemoedsrust.


Dek de (financiële) risico's van verzuim af

11 oktober 2023

Als werkgever is het belangrijk dat je je goed verzekert. Hierbij moet je niet alleen denken aan een aansprakelijkheidsverzekering of inventarisverzekering, maar ook het afsluiten van een verzuimverzekering.


Autoverzekering flink duurder op een jaar

22 juni 2023

Volgens Independer is de premie van een autoverzekering met bijna 20% gestegen tegenover vorig jaar.


Ruim 1,4 miljoen mensen wisselen van hun zorgverzekering

11 januari 2023

Nog voor de afgelopen jaarwisseling kozen ruim 1,4 miljoen mensen in Nederland ervoor om te wisselen van zorgverzekering.


Alles voor een gezonde levensstijl in het nieuwe jaar

17 maart 2022

Een gezonde levensstijl is natuurlijk heel erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen.


Veel schadeclaims na stormen

20 februari 2022

De stormen Dudley en Eunice raasden door Nederland en maakten veel schade. Verzekeraars melden een oplopend aantal claims.


4 verzekeringen die je als startende ondernemer kunt overwegen

17 februari 2022

Er komt als startende ondernemer genoeg op je af om te regelen, waarbij je niet altijd direct denkt aan het verzekeren van bepaalde risico’s.


Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

11 november 2021

De Nederlandse verzekeraars verwachten dat de schadeclaims als gevolg van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant kunnen oplopen tot wel 250 miljoen euro.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl