Je bent hier: Home > Nieuws > Ouderen vergeten toeslagen aan te vragen

Ouderen vergeten toeslagen aan te vragen

Ouderen vergeten toeslagen aan te vragen

04 oktober 2018

Heel wat oudere mensen beseffen niet dat ze recht hebben op huur-en zorgtoeslag. Ze lopen hierdoor jaarlijks vele honderden tot duizenden euro's mis.

Uit een onderzoek van Regioplan in opdracht van enkele ouderenorganisaties blijkt dat één op de zes ouderen geen gebruik maakt van huurtoeslag, terwijl ze er wel recht op hebben. Zorgtoeslag aanvragen wordt vergeten door zo'n 10 procent van de ouderen. 

Er wordt geschat dat 230.000 ouderen hun toeslagen niet aanvragen. Soms gaat het over ouderen die een partner verloren hebben die voorheen altijd voor de financiën zorgde. Soms denken ze dat ze helemaal geen recht hebben op een toeslag.

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil daarom dat de overheid een campagne opstart om ouderen op de hoogte te brengen van hun rechten. Verder willen ze ook het aanvragen van toeslagen eenvoudiger maken.


Laatste artikels over Verzekeren


De jaarlijkse decemberstress: De zorgverzekering

07 december 2018

Ieder jaar worden we in Nederland weer bedolven onder de reclame voor de nieuwe zorgverzekering. Zorgverzekeraars rollen over elkaar heen met aanbiedingen, premiekortingen of juist een extra uitgebreid pakket.
Lees meer


Moet ik mijn verzekeringen heroverwegen?

15 oktober 2018

Tot begin deze eeuw hadden de meeste huishoudens een verzekeringsagent. Deze man of vrouw kwam gemiddeld eens in de twee jaar langs om het pakket aan verzekeringen dat het gezin had door te nemen en te bekijken of dit nog aansloot bij de situatie van de klant.
Lees meer


Moet ik volgend jaar overstappen naar een nieuwe zorgverzekering?

09 oktober 2018

Ieder jaar maken de zorgverzekeraars in november hun premie en pakketten bekend voor de zorgverzekering voor het nieuwe jaar. En voor een deel van de Nederlanders betekent dat stress, want moet ik nu overstappen of niet?
Lees meer


Wat vergoedt mijn inboedelverzekering?

04 juni 2018

De ene inboedelverzekering is de andere niet. Als je een verzekering gaat afsluiten is het dan ook erg belangrijk om goed te kijken welke verzekering het beste bij je past.
Lees meer
geld lenen kost geld