Je bent hier: Home > Nieuws > Wat is het alternatief voor een creditcard?

Wat is het alternatief voor een creditcard?

Wat is het alternatief voor een creditcard?

11 december 2018 - door Redactie

Steeds meer mensen hebben een creditcard. Dit betaalmiddel is erg handig voor het doen van betalingen in het buitenland of voor het betalen van online aankopen.

Het grote voordeel van een creditcard is dat je er probleemloos in vreemde valuta mee kunt betalen. Daar komt bij dat aankopen gedurende gemiddeld 180 dagen verzekerd zijn. Dus als het product dat je online besteld hebt niet wordt geleverd dan kun je via de creditmaatschappij het geld voor die aankoop terugkrijgen. De gemiddelde creditcard heeft een bestedingslimiet van 2.500 euro. Je kunt het openstaande saldo maandelijks aflossen of kiezen voor gespreide betaling, waarbij je dan wel een relatief hoge rente betaalt over het openstaande saldo.

Wat als je geen creditcard wilt of kunt aanvragen?

Als je schulden hebt is het soms niet mogelijk om een creditcard aan te vragen. Verhoging van je kredietmogelijkheden wordt soms geweigerd omdat dit niet verantwoord wordt geacht. Maar hoe kun je dan toch online shoppen bij een webwinkel waar je alleen met een creditcard kunt betalen. En hoe doe je aankopen in een app store voor je smartphone of tablet? Daar is een heel simpel alternatief voor, namelijk de prepaid creditcard. Deze creditcard heeft dezelfde mogelijkheden als een gewone creditcard, maar er is een belangrijk verschil: Je hebt geen bestedingslimiet die je van de creditcardmaatschappij krijgt, je moet er zelf eerst geld op zetten. Als dit bedrag is opgebruikt kun je geen betalingen meer doen tot je opnieuw geld op de kaart stort.

Wat zijn de voordelen van een prepaid creditcard?

Het belangrijkste voordeel is dat je zicht houdt op je uitgaven. Je kunt immers nooit meer uitgeven dan het saldo dat op de kaart staat. Je kunt deze card ook aanvragen als je schulden of een laag inkomen hebt. De creditcard maatschappij loopt immers geen risico omdat een saldo onder 0 niet mogelijk is. Met de card kun je vervolgens online winkelen of een aankoop doen voor een app op je smartphone of tablet. De creditcard kun je ook gewoon in het buitenland gebruiken om betalingen met vreemde valuta eenvoudig te kunnen verrichten. Let wel op dat het huren van een auto vaak niet mogelijk is met een prepaid creditcard. Informeer hier goed naar als je bijvoorbeeld voor vakantie of een zakenreis in het buitenland een auto wilt huren.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl