Je bent hier: Home > Nieuws > Wat is het alternatief voor een creditcard?

Wat is het alternatief voor een creditcard?

Wat is het alternatief voor een creditcard?

11 december 2018

Steeds meer mensen hebben een creditcard. Dit betaalmiddel is erg handig voor het doen van betalingen in het buitenland of voor het betalen van online aankopen.

Het grote voordeel van een creditcard is dat je er probleemloos in vreemde valuta mee kunt betalen. Daar komt bij dat aankopen gedurende gemiddeld 180 dagen verzekerd zijn. Dus als het product dat je online besteld hebt niet wordt geleverd dan kun je via de creditmaatschappij het geld voor die aankoop terugkrijgen. De gemiddelde creditcard heeft een bestedingslimiet van 2.500 euro. Je kunt het openstaande saldo maandelijks aflossen of kiezen voor gespreide betaling, waarbij je dan wel een relatief hoge rente betaalt over het openstaande saldo.

Wat als je geen creditcard wilt of kunt aanvragen?

Als je schulden hebt is het soms niet mogelijk om een creditcard aan te vragen. Verhoging van je kredietmogelijkheden wordt soms geweigerd omdat dit niet verantwoord wordt geacht. Maar hoe kun je dan toch online shoppen bij een webwinkel waar je alleen met een creditcard kunt betalen. En hoe doe je aankopen in een app store voor je smartphone of tablet? Daar is een heel simpel alternatief voor, namelijk de prepaid creditcard. Deze creditcard heeft dezelfde mogelijkheden als een gewone creditcard, maar er is een belangrijk verschil: Je hebt geen bestedingslimiet die je van de creditcardmaatschappij krijgt, je moet er zelf eerst geld op zetten. Als dit bedrag is opgebruikt kun je geen betalingen meer doen tot je opnieuw geld op de kaart stort.

Wat zijn de voordelen van een prepaid creditcard?

Het belangrijkste voordeel is dat je zicht houdt op je uitgaven. Je kunt immers nooit meer uitgeven dan het saldo dat op de kaart staat. Je kunt deze card ook aanvragen als je schulden of een laag inkomen hebt. De creditcard maatschappij loopt immers geen risico omdat een saldo onder 0 niet mogelijk is. Met de card kun je vervolgens online winkelen of een aankoop doen voor een app op je smartphone of tablet. De creditcard kun je ook gewoon in het buitenland gebruiken om betalingen met vreemde valuta eenvoudig te kunnen verrichten. Let wel op dat het huren van een auto vaak niet mogelijk is met een prepaid creditcard. Informeer hier goed naar als je bijvoorbeeld voor vakantie of een zakenreis in het buitenland een auto wilt huren.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Waarom worden prepaid creditcards soms niet aanvaard?

11 juni 2019

Bij het huren van een auto of het boeken van een hotel worden prepaid creditcards soms niet aanvaard. Hoe komt dit eigenlijk?
Lees meer


Apple lanceert eigen credit card

04 april 2019

Apple lanceert in de zomer in de VS zijn eigen credit card. Achter de schermen wordt er wel samengewerkt met Goldman Sachs en Mastercard.
Lees meer


Zo gebruik je je creditcard op een verantwoorde manier

15 februari 2019

Een creditcard is reuze handig. Je kunt er online aankopen mee betalen en in het buitenland mee afrekenen zonder dat je vreemd geld op zak hoeft te hebben.
Lees meer


Hoe houd ik mijn creditcard uitgaven binnen de perken?

05 november 2018

Steeds meer mensen winkelen online en steeds meer mensen hebben voor dat doel een creditcard. En de meeste creditcards hebben een bestedingslimiet van 2.500 euro of meer.
Lees meer
geld lenen kost geld