Je bent hier: Home > Nieuws > N26 haalt opnieuw 100 miljoen dollar op

N26 haalt opnieuw 100 miljoen dollar op

N26 haalt opnieuw 100 miljoen dollar op

05 mei 2020

De mobiele bank N26 haalt in een nieuwe ronde 100 miljoen dollar op, om goed gewapend de naschokken van de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden.

N26 is een internetbank die vooral bekend is van zijn gratis bankrekening en gratis prepaid creditcard. De bank heeft ondertussen al meer dan 5 miljoen gebruikers. De omzet komt vooral van mensen die hun gratis account upgraden naar een premium abonnement.

Door de coronacrisis kon N26 in maart al minder nieuwe gebruikers aantrekken. Het bedrijf begint daarom in de kosten te snijden en bespaart op marketing en andere quick wins. Het verse kapitaal moet ervoor zorgen dat N26 ongeschonden uit de coronacrisis kan komen, terwijl er rustig gewerkt kan worden aan een verdere expansie. Daarbij staat onder andere Brazilië op het programma. Verder wil het bedrijf sterker groeien in Europa en de VS, waar het na een jaar zo'n 250.000 klanten telt.

N26 deed in 2018 een 'Series D' uitgifte, een vierde kapitaaloperatie waar grote investeerders aan deelnemen. Het bedrijf tankt nu 100 miljoen dollar bij aan dezelfde voorwaarden, waardoor de waardering van de bank op 3,5 miljard dollar blijft staan. Het geld wordt samengebracht door bestaande investeerders zoals het Chinese Tencent en Valar Ventures van Paypal oprichter Peter Thiel.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Cryptopay rolt nieuwe prepaid creditcards eindelijk uit

03 juni 2020

Het cryptocurrency bedrijf Cryptopay heeft na meer dan twee jaren eindelijk zijn prepaid creditcard weer op de markt gebracht.
Lees meer


Waarom contant geld nog niet voorbij is

20 mei 2020

Het coronavirus heeft een enorme invloed op de manier waarop we onze betalingen verrichten. Contant geld wordt bijvoorbeeld flink vermeden.
Lees meer


Fold prepaid creditcard pakt uit met bitcoin rewards

14 april 2020

De startup Fold lanceert weldra een Visa creditcard die gebruikers bij aankopen zal belonen in bitcoins.
Lees meer


ICS medewerker steelt geld van klanten

07 april 2020

Een medewerker van International Card Services heeft bijna 25.000 euro gestolen van klanten.
Lees meer