Je bent hier: Home > Nieuws > N26 haalt opnieuw 100 miljoen dollar op

N26 haalt opnieuw 100 miljoen dollar op

N26 haalt opnieuw 100 miljoen dollar op

05 mei 2020 - door Redactie

De mobiele bank N26 haalt in een nieuwe ronde 100 miljoen dollar op, om goed gewapend de naschokken van de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden.

N26 is een internetbank die vooral bekend is van zijn gratis bankrekening en gratis prepaid creditcard. De bank heeft ondertussen al meer dan 5 miljoen gebruikers. De omzet komt vooral van mensen die hun gratis account upgraden naar een premium abonnement.

Door de coronacrisis kon N26 in maart al minder nieuwe gebruikers aantrekken. Het bedrijf begint daarom in de kosten te snijden en bespaart op marketing en andere quick wins. Het verse kapitaal moet ervoor zorgen dat N26 ongeschonden uit de coronacrisis kan komen, terwijl er rustig gewerkt kan worden aan een verdere expansie. Daarbij staat onder andere Brazilië op het programma. Verder wil het bedrijf sterker groeien in Europa en de VS, waar het na een jaar zo'n 250.000 klanten telt.

N26 deed in 2018 een 'Series D' uitgifte, een vierde kapitaaloperatie waar grote investeerders aan deelnemen. Het bedrijf tankt nu 100 miljoen dollar bij aan dezelfde voorwaarden, waardoor de waardering van de bank op 3,5 miljard dollar blijft staan. Het geld wordt samengebracht door bestaande investeerders zoals het Chinese Tencent en Valar Ventures van Paypal oprichter Peter Thiel.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl