Je bent hier: Home > Nieuws > Apple Pay geactiveerd op American Express creditcards

Apple Pay geactiveerd op American Express creditcards

Apple Pay geactiveerd op American Express creditcards

03 september 2020

Houders van een American Express creditcard kunnen voortaan gebruik maken van Apple Pay. Volgens het bedrijf zijn dit de eerste creditcards in Nederland waarmee dit mogelijk is.

Apple Pay is al een tijdje bekend in Nederland. Houders van betaalpassen van banken als ABN AMRO, ING of Rabobank kunnen makkelijk contactloos betalen via Apple Pay. Voor creditcards was dit echter nog niet mogelijk en daar komt nu verandering in.

Klanten van neobanken zoals N26 of Bunq konden hun Mastercard al wel koppelen aan Apple Pay, maar dit zijn eigenlijk prepaid creditcards. De kaart moet dus altijd een positief saldo hebben vooraleer je kan betalen in de winkel. Met traditionele creditcards ligt dat anders. Je kan namelijk maandelijks tot een bepaald bedrag aankopen doen, dat je later weer moet terugbetalen.

Door de coronacrisis zit het contactloos betalen flink in de lift. Belangrijk hierbij is wel dat de winkelier in kwestie de gekozen betaalmethode ondersteunt. Want hoewel je Apple Pay gebruikt, moet de winkelier toch American Express creditcards ondersteunen. Dit is vaak niet het geval.

Visa en Mastercard worden wel veel beter ondersteund in onze regio. Nederlandse houders van American Express creditcards zijn doorgaans mensen die vaak internationaal reizen. Vooral in de VS is deze creditcardmaatschappij alomtegenwoordig.


Laatste artikels over Sparen


Veel huishoudens hebben te lage buffer

07 september 2020

Na inkomensverlies komen heel wat huishoudens snel in de financiële problemen. Dat blijkt uit een stresstest van CPB en de AFM.
Lees meer


Oplichters richten pijlen op ouderen

19 april 2020

Tijdens de coronacrisis komen er opvallend meer meldingen binnen van ouderen die opgelicht zijn. Criminelen profiteren van de angst en de onzekerheid.
Lees meer


Hoeveel spaargeld moet een gezin hebben?

19 maart 2020

Nederlanders zijn een spaarzaam volkje. We hebben graag een beetje zekerheid als het om de financiën gaat. Hoeveel spaargeld moet je eigenlijk hebben?
Lees meer


Dekkingsgraad pensioenfondsen onder druk

19 februari 2020

De Nederlandse pensioenfondsen zijn 2020 slecht gestart. De lage rente en het coronavirus doet de dekkingsgraad onder de 100% dalen.
Lees meer