Je bent hier: Home > Nieuws > Zorgpremie gemiddeld 59 euro duurder in 2021

Zorgpremie gemiddeld 59 euro duurder in 2021

Zorgpremie gemiddeld 59 euro duurder in 2021

30 november 2020

De zorgverzekeraars maakten onlangs hun premies voor 2021 bekend. Vrijwel alle verzekeraars trekken de premies op.

Uit een onderzoek van Independer.nl blijkt dat een zorgverzekering gemiddeld 59 euro extra zal kosten in 2021. De stijgingen lopen wel sterk uiteen. De duurste verzekeraar trekt zijn tarieven met maar liefst 133 euro op.

Volgens Independer kunnen mensen veel geld besparen door te kiezen voor een minder bekende verzekeraar. De dekking van de verzekering werd bepaald door de overheid dus een overstap naar een onbekend merk betekent geen kwaliteitsverlies. Wel kan het zijn dat het contact volledig online moet verlopen, wat uiteraard niet voor alle mensen wenselijk is.

Door te kiezen voor zo'n online verzekering, bespaar je al snel 150 tot 200 euro per jaar. Verder is de restitutiepolis het duurst. Bij deze polis heb je als verzekerde een vrije zorgkeuze. De meeste Nederlanders kiezen momenteel al voor een naturapolis, waarbij je een zorgaanbieder moet kiezen waarmee de verzekeraar een samenwerking heeft. 

Jouw huidige zorgverzekeraar bezorgt je een voorstel van de nieuwe premie en de nieuwe polisvoorwaarden. Als je wenst over te stappen, dan moet je dit doen voor 1 januari. De nieuwe verzekeraar neemt alle formaliteiten rond deze overstap trouwens volledig uit handen, waardoor dit vlot verloopt.


Laatste artikels over Verzekeren


Autoverzekeringen vergelijken kan lonen!

24 maart 2021

Autorijden is duur. Als de auto niet gebruikt wordt dient er toch wegenbelasting te worden betaald. En dan is er ook nog de verplichte WA-verzekering.
Lees meer


Lijfrente laten uitkeren of uitstellen?

23 februari 2021

U heeft jaren geleden een lijfrente afgesloten en nu wordt uw verzekering bijna uitgekeerd. Er wacht een behoorlijk bedrag op u.
Lees meer


Drie tips voor het vergelijken van een autoverzekering

02 februari 2021

In Nederland ben je als eigenaar van een auto verplicht om minimaal een WA autoverzekering te hebben afgesloten. Zo'n autoverzekering afsluiten kun je online doen, wat ook geldt voor het vergelijken van alle opties.
Lees meer


Denk aan de opstalverzekering na een verbouwing

30 januari 2021

Ongeveer de helft van de Nederlanders vergeet zijn opstalverzekering te herbekijken na het uitvoeren van een verbouwing.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken