Je bent hier: Home > Nieuws > Zorgpremie gemiddeld 59 euro duurder in 2021

Zorgpremie gemiddeld 59 euro duurder in 2021

Zorgpremie gemiddeld 59 euro duurder in 2021

30 november 2020 - door Redactie

De zorgverzekeraars maakten onlangs hun premies voor 2021 bekend. Vrijwel alle verzekeraars trekken de premies op.

Uit een onderzoek van Independer.nl blijkt dat een zorgverzekering gemiddeld 59 euro extra zal kosten in 2021. De stijgingen lopen wel sterk uiteen. De duurste verzekeraar trekt zijn tarieven met maar liefst 133 euro op.

Volgens Independer kunnen mensen veel geld besparen door te kiezen voor een minder bekende verzekeraar. De dekking van de verzekering werd bepaald door de overheid dus een overstap naar een onbekend merk betekent geen kwaliteitsverlies. Wel kan het zijn dat het contact volledig online moet verlopen, wat uiteraard niet voor alle mensen wenselijk is.

Door te kiezen voor zo'n online verzekering, bespaar je al snel 150 tot 200 euro per jaar. Verder is de restitutiepolis het duurst. Bij deze polis heb je als verzekerde een vrije zorgkeuze. De meeste Nederlanders kiezen momenteel al voor een naturapolis, waarbij je een zorgaanbieder moet kiezen waarmee de verzekeraar een samenwerking heeft. 

Jouw huidige zorgverzekeraar bezorgt je een voorstel van de nieuwe premie en de nieuwe polisvoorwaarden. Als je wenst over te stappen, dan moet je dit doen voor 1 januari. De nieuwe verzekeraar neemt alle formaliteiten rond deze overstap trouwens volledig uit handen, waardoor dit vlot verloopt.

Finst

Laatste artikels over Verzekeren


Premies zorgverzekering stijgen sterk in 2024

13 november 2023

De zorgverzekeraars hebben de premies voor 2024 gepubliceerd. Gemiddeld gezien wordt de zorgverzekering 6,3% duurder.


Geld besparen met verzekeringen: meer dan een kostenpost

27 oktober 2023

Verzekeringen zijn een integraal onderdeel van ons financiële leven. Of het nu gaat om autoverzekeringen, ziektekostenverzekeringen, levensverzekeringen: ze bieden bescherming en gemoedsrust.


Dek de (financiële) risico's van verzuim af

11 oktober 2023

Als werkgever is het belangrijk dat je je goed verzekert. Hierbij moet je niet alleen denken aan een aansprakelijkheidsverzekering of inventarisverzekering, maar ook het afsluiten van een verzuimverzekering.


Autoverzekering flink duurder op een jaar

22 juni 2023

Volgens Independer is de premie van een autoverzekering met bijna 20% gestegen tegenover vorig jaar.


Ruim 1,4 miljoen mensen wisselen van hun zorgverzekering

11 januari 2023

Nog voor de afgelopen jaarwisseling kozen ruim 1,4 miljoen mensen in Nederland ervoor om te wisselen van zorgverzekering.


Alles voor een gezonde levensstijl in het nieuwe jaar

17 maart 2022

Een gezonde levensstijl is natuurlijk heel erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen.


Veel schadeclaims na stormen

20 februari 2022

De stormen Dudley en Eunice raasden door Nederland en maakten veel schade. Verzekeraars melden een oplopend aantal claims.


4 verzekeringen die je als startende ondernemer kunt overwegen

17 februari 2022

Er komt als startende ondernemer genoeg op je af om te regelen, waarbij je niet altijd direct denkt aan het verzekeren van bepaalde risico’s.


Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

11 november 2021

De Nederlandse verzekeraars verwachten dat de schadeclaims als gevolg van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant kunnen oplopen tot wel 250 miljoen euro.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl